Elkészült a szegedi IH Rendezvényközpont

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Befejeződött a szegedi IH Rendezvényközpont csaknem félmilliárd forintos költségvetésű rekonstrukciója; a közművelődési intézményt Al Di Meola világhírű gitárvirtuóz és Botka László (MSZP) polgármester adta át szerdán.

Harmincéves, legendás intézmény született újjá Szegeden az egykori Ifjúsági Ház rekonstrukciójával – mondta az ünnepélyes átadón Botka László.
Az épület 465 millió forintba kerülő rekonstrukciója része annak a folyamatnak, mely során Szeged számos kulturális intézménnyel gazdagodott az elmúlt hat évben. A városban épült négy új művelődési ház, elkészült a Kisszínház felújítása, befejeződött a Reök-palota rekonstrukciója és megnyitotta kapuit a Korzó Zeneház – közölte a polgármester.
Az önkormányzat hamarosan mintegy kétmilliárd forintos pályázatot nyújt be egy új tudományos eredményeket bemutató közművelődési intézmény létrehozására – tette hozzá a politikus.
Boros Gyula, az intézmény igazgatója elmondta, az eredetileg 1979-ben iparosított technológiával, előre gyártott vasbeton elemekből lapos tetővel elkészült épület tizenhat hónapig tartó felújítása során bővült a létesítmény alapterülete, kívül s belül egyaránt megújult a létesítmény. Egy lift beépítésével akadálymentésítették az épületet, az álmennyezet megemelésével javították a korszerű fény-, hang- és színpadtechnikával felszerelt nagyterem akusztikáját. Új kiszolgáló helyiségeket alakítottak ki, a ház homlokzatát pedig egy 450 ledes világítófal díszíti.
A hatszáz fős nagyteremmel és több kisebb szekcióteremmel rendelkező épületben a korábban jellemző kulturális programokon kívül helyet kapnak majd szakmai kiállítások, vásárok, üzleti rendezvények, konferenciák is – tudatta a szakember.
Este az IH Rendezvényközpontban Al Di Meola ad koncertet.

Előző sztori

Kettős kuparangadó: Volán-ötös SZVSE-hatossal

Default thumbnail
Következő sztori

Kutató és fejlesztő központot nyitott a LogMeln Kft. Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek