Csütörtök: drámaverseny és fesztiválok

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Csütörtökön is van miből válogatniuk a szórakozásra vagy kultúrára vágyó szegedieknek, nézzük, mit tudunk ajánlani!Délután négy órától “Tarot, a hétköznapok misztikuma” címmel Marton Gabriella előadását hallgathatjuk meg a Somogyi-könyvtár Móra utcai fiókkönyvtárában (Szeged, Móra u. 21.).

Délután hat órától “Kapcsolat az univerzummal” címmel a “Szeretve lenni” című könyv bemutatóját tartja a Közéleti Kávéház keretében a Korona Hotelben (Petőfi sgt. 2.) Albert Vera, a könyv írója. Beszélgetőtársa Szónoky Gabriella a SZTE Gazdaság-és Társadalomföldrajz Tanszékéről. Házigazda: Majzik István kiadó.

A tegnapi vizuális rekordkísérletet követően ma délután hat órakor a Belvárosi moziban indul a  VII. Nemzetközi Super 8 mm Fesztivál. A megnyitót követően az elmúlt évi filmeket vetítik, majd este héttől kezdődik a versenyfilmek vetítése a Grand Café vetítőjében.
(A vasárnapig tartó fesztiválhoz számos érdekes performance, koncert, buli kapcsolódik, ezek többnyire ingyenesen látogathatóak. A II. VIDEOTON Tévéjáték-bajnokság selejtezői pénteken kezdődnek, míg a döntőkre – nagy kivetítőkkel élőben közvetítve – vasárnap kerül sor a Grand Caféban.)

A Reökben tegnap kezdődött drámaíró verseny ma érkezik végkifejletéhez. Az álmatlan éjszaka alatt időközben elkészült színpadi műveket ma délután hat órától a közönség is megtekintheti. A program ingyenesen látogatható, a részvételhez a korlátozott befogadóképesség miatt előzetes regisztráció szükséges a Reök jegyirodáján.

Folytatódik a a Szegedi Őszi Zsidó Kulturális Fesztivál is, ma a Szegedi Kamarazenekar hangversenyére kerül sor este hét órától a nagy zsinagógában.

Este hét órától lengyel est kezdődik a Port Royal Étteremben (Szeged, Vaszy téri teraszok).
Este tíz órától 1+1 Gólya Party a JATE Klubban. Házigazda: DJ Varga B., a kisteremben nosztalgia Molnár Lajossal. (Gólyáknak és párjaiknak a belépés ingyenes!)
Ugyanebben az időben Kari Identitás Buli – Patkós Doktorral a SZOTE Klubban.

Aki elmulasztotta, ma és holnap még megtekintheti Göblyös Róbert festő figyelmet érdemlő kiállítását a Belvárosi mozi galériájában. (Az emeleti kávézóból lépcsőn érhető el a volt vívóterem!)

Előző sztori

Világszám Szegeden: 25 fénygép ha beindul…

Következő sztori

Befejeződött a szegedi Vedres István Építőipari Szakközépiskola felújítása