Közélet

Barátságos meccs a Kisstadionban: a sport lett a győztes

Barátságos meccs a Kisstadionban: a sport lett a győztes

2008. szeptember 6., szombat
Barátságos meccs a Kisstadionban: a sport lett a győztes

Karitatív akció indult a szegedi új- és koraszülöttmentésért

Fotók: Gémes Sándor

Pénteken délután barátságos kispályás foci-, majd kézilabda-mérkőzésen mérték össze erejüket a szegedi labdarúgó- és kézilabda-szurkolók, ezzel is hitet téve amellett, hogy lezártnak tekintik a közöttük mesterségesen gerjesztett ellenségeskedést, valamint kifejezték abbéli szándékukat, hogy a sportban ne legyen helye a pártpolitikának. Az eseményhez kapcsolódóan megindult a SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért civil szurkolói mozgalom gyűjtése az anyagi nehézségekkel küzdő Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány javára.

Igazi sportidő fogadta a csapatokat a Kisstadionban: a labdarúgás szerelmesei a hagyományos kék-fekete szegedi (FK-) szerelésben, a kézilabdások drukkerei a Szegedi Kézilabda Fan Club fehér egyenpólójában léptek pályára. Az első húsz perc a fociról szólt, ebben - értelemszerűen - az Ultras Szeged biztatta kék-feketék bizonyultak jobbnak: 5-2 lett a vége. A kézilabdás húsz percben viszont fordult a kocka: 8-7-es SZKFC-győzelmet jegyezhettünk fel - bár a találkozót követő baráti sörözésen a felek ragaszkodtak ahhoz, hogy 8-8 lett a vége... Ebből is látható, hogy remek hangulatban zajlott a pénteki nap, s végre valóban megteremtődött annak esélye, hogy ne szakítsák darabokra mesterséges törésvonalak a szegedi sportrajongókat.

A sport nem a politikáról szól

Az Ultras Szeged drapija a közös vágyat is kifejezte: „A sportban ne legyen pártpolitika!" A két szurkolótábor hitet tett egymás céljainak támogatása mellett, közösen zúgott a „Hajrá, Szeged, csak előre..." A pártsemlegesség jegyében a két legnagyobb politikai erő egyaránt képviseltette magát a meccseken:

Ujhelyi István

(MSZP) országgyűlési képviselő vállalta a fővédnökséget, illetve az első félidőben kék-feketében focizott, a fordulást követően pedig fehérben kézilabdázott, a sípmester, azaz a szigorú döntnök szerepét pedig

Hüvös László

, a Fidesz helyi frakcióvezetője töltötte be. Bízzunk benne, hogy a politikusok hűek maradnak a szurkolói rangadót követő vállalásukhoz, s a kézilabda mellett a szegedi labdarúgás helyzetének előremozdításáért is síkra szállnak. Ujhelyi mindenesetre ígéretet tett, hogy két héten belül fogadja az Együtt a Szegedi Labdarúgásért képviselőt, s közösen vitatják meg is a város labdarúgásának problémáit. (Mint a SZEGEDma.hu többször megírta,

Botka László

polgármesterhez január óta hiába próbálnak bejutni a focidrukkerek...) A képviselő pénteken a támogatásáról biztosította a szurkolókat, véleménye szerint három éven belül a jelenlegi feltételekkel is elérhető az NB II. Az érintettek a részletekről és a lehetőségekről a további tárgyalásokon egyeztetnek majd.

Gyűjtést indított a SZEGEDma a focidrukkerekkel

A mérkőzés végén az Együtt a Szegedi Labdarúgásért bejelentette karitatív tevékenységének kezdetét: a SZEGEDma.hu-val közösen gyűjtést indítottak a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára. Az első adomány egy lelkes focibaráttól,

Németh Lászlótól

(képünkön)

származott, őt követte

Pintér M. Lajos

, a SZEGEDma.hu szerkesztője, illetve

Nógrádi Tibor

, a civil szurkolói mozgalom vezetője. Az urnába a kézi- és a fociszurkolók is több ezer forintot dobtak. A drukkerek abban is megállapodtak, hogy a szegedi labdarúgás 110 éves évfordulójáig, 2009. május 22-éig (mikor egy országos hírű gálamérkőzést szerveznek, s a teljes bevételt felajánlják az újszülöttmentés javára), illetve a szezon végéig minden Tisza Volán SC- és Pick Szeged-bajnoki meccsen kihelyezik az urnát, s gyűjtenek a találkozókra kilátogatók között.

A pénteki rendezvényre meghívást kapott

Pintér Sándor

professzor, az újszülöttmentő alapítvány kuratóriumának elnöke is. Mivel ő minden pénteken ügyeletet vállal a szolgálat egyetlen sárga mentőautójában, nem tudott eljönni, de nagyon örömmel fogadta az akciót, s mint nagy sportbarát rokonszenvéről biztosította a szegedi labdarúgást, illetve kézilabdát. A SZEGEDma.hu és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért jótékony akciója ma a halászléfesztiválon folytatódik.

Az urnát az Algyői Halászcsárda standja mellett találják

meg délutántól az érdeklődők, ahol portálunk képviselőivel is találkozhatnak.

Végezetül a péntek délután jegyzőkönyve, ők léptek pályára:

Együtt a Szegedi Labdarúgásért:

Dancsó, Borbély, Dobó, Havas, Brunczvik, Majoros, Szeri, Becsei, Csillag, Ujhelyi.

Szegedi Kézilabda Fan Club:

Hamza V., Markó, Faragó, Volforat, Csapó, Kardos, Selyem, Szabó S., Csíkos, Vér Zs., Török T., Török R., Ujhelyi.

Vezette:

Hüvös L.

Focimeccs:

EaSZL - SZKFC 5-2,

Kézilabdameccs:

EaSZL - SZKFC 7-8 (8-8).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.