Szombat: marad program vasárnapra is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szombaton Havas Boldogasszony országos nagybúcsú, szabadtéri az utolsó “Szentivánéji álommal”, néptánc az újszegedi színpadon, míg vasárnap szőregi csata, várszínház és sörünnep – ez lenne a kétnapi programkínálat Szegeden. De nagy buli van Csongrádon is, a fiatalabb korosztály bizonyára nem hagyja ki a “Körös-Toroki Napok”-at sem.

Szombaton a Somogyi-könyvtár gyermekkönyvtárában délelőtt fél tizenegytől Családi olimpiai játékok” címmel játékos szellemi és erőnléti próbákkal várják a 2-5 fős családokat. Minden héten új sportterületen tehetik próbára tudásukat a csapatok. Minden héten nyeremény, a fődíjat a nyár folyamán legtöbb pontot gyűjtő csapat viheti.

A hétvégén tartják a szeged-alsóvárosi Havas Boldogasszony országos nagybúcsút, melyre több ezer hívet várnak.
A búcsú szombaton délután Zatykó László ferences szerzetes miséjével kezdődik, majd Kiss-Rigó László megyés püspök celebrál misét az ifjúságért, ezt követően ünnepélyes esti zsolozsma és görög katolikus liturgia kezdődik, éjszaka pedig fáklyás keresztutat rendeznek a templom előtti téren. Vasárnap délelőtt Kiss-Rigó László megyés püspök celebrálja az ünnepi nagymisét. Ezen a napon misét tartanak az édesanyai és édesapai hivatásokért, az idősekért, a betegekért, valamint a papi hivatásokért. A búcsú zárószertartását vasárnap este Gyulay Endre püspök celebrálja.

Szombaton nem sokkal a déli harangszó előtt ér a hagyományőrző fegyveresek menete Szőregről a szegedi Aradi vértanúk terére, ahol megemlékeznek a szőregi csata 159. évfordulójáról. A félszáz lovas és a kisebb seregnyi gyalogos több országból gyűlt össze a XI. Nemzetközi Huszár és Katonai Hagyományőrző Találkozón. A valóban látványos csatát vasárnap mutatják be a Szőregen kialakított katlanban.

Szombaton folytatódik a XXIII. Nemzetközi Néptáncfesztivál, melynek keretében az Újszegedi Szabadtéri Színpadon láthatnak folklórbemutatót az érdeklődők este fél kilenctől.

Ugyanekkor a VI. Szegedi Várjátékok nézőtere is megnyílik: itt az újjászületett a Szép magyar komédia várja a közönséget vasárnap estig.

Szombaton a Szegedi Szabadtéri Játékokon a szokott esti, kilenc órai kezdéssel a Szentivánéji álom sikerprodukciójának utolsó előadása látható.

Közben tovább folyik a sör a II. Dreher Sörünnepen a Horváth Mihály utcai Vedres István Építőipari Szakközépiskolában, ahol péntektől vasárnapig délután öt órai kezdettel a Mister’s együttes zenél.

A hétvégi strandidőben érdemes lesz gyakrabban felnézni az égre Szeged felett, hiszen felettünk rendezik meg az 53. Vitorlázórepülő Nemzeti Bajnokságot: több mint negyven magyar versenyzőt és nyolc külföldi pilótát vártak a rendezvényre.

Aki pedig a focit szereti, szombaton 10 órától a Tisza Volán SC-Kiskundorozsma felkészülési meccset nézheti meg a Felső Tisza parti SZEOL-stadionban.

Előző sztori

Sík Márton élete első olimpiájára készül

Következő sztori

Szabadtéri: Elköszön a Szentivánéji