Peking 2008: kajak-kenuban már az érem a tét

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A szerdai és csütörtöki középfutamokat követően eldőlt: a tizenkét számból tizenegy döntőben lesz magyar egység a síkvízi kajak-kenu versenyek során a pekingi olimpiai játékokon.

A hosszabb távon szerdán Benkő Zoltán (K-1) és a Kozmann György-Kiss Tamás duó (C-2) is sikerrel pótvizsgázott, s bekerült a pénteki fináléba. Csütörtökön az 500 méteres középfutamokat rendezték. Vereckei Ákos kajak egyesben futamában harmadik helyen zárt, s vívta ki ezzel a szombati döntőben való szereplés jogát. Ugyanígy tett Vajda Attila (képünkön), a Démász-Szeged klasszisa is a kenu egyesek között: a világbajnok ezúttal a rajtot sem rontotta el, s magabiztos, nagyszerű evezéssel nyerte futamát gyengébbik számában. Nem került viszont a fináléba a Sáfrán Mihály és Sáfrán Mátyás által alkotott kenupáros, a fiatal egység ugyanis a nyolcadikként ért célba középfutamában.

Péntektől már az érmekért folyik a harc a sunji víziközpontban, az 1000 méteres döntőket és a női kajaknégyesek 500 méteres fináléját rendezik ugyanis. Magyar idő szerint 9.30-kor K-1-ben Benkő Zoltánért, 9.45-től C-1-ben Vajda Attiláért izgulhatunk, majd 10.20 perckor a kétszeres olimpiai bajnok szegedi Janics Natasa is vízre száll K-4-ben társaival, Kovács Katalinnal, Szabó Gabriellával és Kozák Danutával. 10.35-kor indul a férfi K-2 versenye Kammerer Zoltánnal és Kucsera Gáborral, majd 11.05-kor a C-2 a Kozmann-Kiss hajóval. A nap utolsó döntőjében is lesz szegedi érdekeltség Sík Márton révén: a K-4-ben a Sík, Beé István, Vereckei Ákos, Bozsik Gábor egység 11.20-kor indul.

Ugyancsak pénteken kerül sor a férfi vízilabdatorna elődöntőire is. A magyar válogatott 12.20-kor száll vízbe Montenegró ellen, ekkor szurkolhatunk a szegedi Varga Tamásért és társaiért. A másik ágon Szerbia-Egyesült Államok mérkőzést rendeznek.

Előző sztori

Csütörtök: foci, zene, sör

Következő sztori

Győzelmi kényszer