NB III: Volán-rajt idegenbeli vereséggel

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Megkezdte szereplését a labdarúgó NB III Alföld csoportjában a nyáron jelentősen megfiatalodott szegedi Tisza Volán SC. Az együttes nem is keltett rossz benyomást Vásárhelyen. A meccs embere Beretka Péter lett.

Buchholcz Gábor együttese vasárnap az első fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC otthonában lépett pályára, s 2-0-s vereséget szenvedett. A két vásárhelyi gól az első játékrészben született Antal Krisztián, illetve a korábbi három évet éppen a Volánban eltöltő, amúgy miskei származású középcsatár, Kökény Tamás révén.

A szegediek vezetőedzője a vereség ellenére is elégedett a megyei rangadón látottakkal, hiszen mint azt a SZEGEDma.hu-nak elmondta, talán most kapta vissza először azt, amit várt: a maximális küzdést, hajtást, erőbedobást. Más kérdés, hogy ez ezúttal idegenben, a masszív Vásárhely ellen nem volt elég még az egyik pontra sem.

“Az első játékrészben volt négy-öt lehetőségünk, ezekkel azonban sajnos nem tudtunk élni. De mindenképp biztató, hogy míg az edzőmeccseken még a helyzetek kialakításával is hadilábon álltunk, most már a kapura sokkal veszélyesebben játszottunk. A védelmünk is jól állt a lábán, de két pontrúgás utáni kihagyásunk sajnos megbosszulta magát. Úgy érzem, a meccs nagy részében irányítani is tudtuk a játékot, de el kell ismernem, a hazaiak előtt több igazi gólhelyzet adódott, így győzelmük megérdemelt” – nyilatkozta Buchholcz Gábor, hozzátéve: a következő fordulóban, szombaton, az Érd elleni hazai meccsen megpróbálnak javítani, s mindent elkövetnek a három pont begyűjtéséért.

A Tisza Volán SC-nél – mint az a pénteki szurkolói ankéton elhangzott – hagyományteremtő szándékkal ebben a szezonban minden mérkőzést követően megválasztják a találkozó legjobbját. A megtisztelő címet ezúttal Beretka Péter érdemelte ki odaadó és hasznos játékával.

Hódmezővásárhelyi FC – Tisza Volán SC 2-0 (2-0)

Hódmezővásárhelyi FC: Molnár – Szűcs, Antal, Huszár, Czibere A. – Nagy, Varga, Kis (Sípos), Marton (Mucsi) – Kökény (Czibere K.), Rácz. Edző: Rostás Károly.

Tisza Volán SC: Dongó – Vida, Udvari, Grünwald, Barna – Szilágyi, Mórocz, Mészáros (Török) – Beretka – Kazi (Baji Sz.), Baji R. Vezetőedző: Buchholcz Gábor.

Gólszerző: Antal, Kökény.

Jók a Volánból: Udvari, Grünwald, Mórocz, Szilágyi, Beretka, Baji R., Dongó.

Kiállítva: Vida a 90. percben.

Az 1. forduló további eredményei:

Izsáki Sárfehér SE – Jászapáti VSE 1-0
Újbuda TC – Bp. Honvéd II. 0-2
Orosháza FC – Gyulai Termál FC 2-1
Érdi VSE – Budafoki LC 3-0
Monori SE – FC Dabas 2-1
Kiskunfélegyházi HTK – Kecskeméti TE II. 1-4
Algyő SK – Szolnoki Spartacus 2-2

Előző sztori

Ősbemutató: Benyovszky a saját útját járja

Következő sztori

Olvasói levél a Bartók-ügyben: nem szűnő felháborodás