Szórakozás

Moziajánló: Párizs és Dylan, a szeretnivalók

Moziajánló: Párizs és Dylan, a szeretnivalók

2008. augusztus 19., kedd
Moziajánló: Párizs és Dylan, a szeretnivalók

Úgy tűnik, a mozik nem szeretik a nyarat, mert amennyiben ez nem így lenne, olyasmit tennének, amitől az emberfia tömegestől keresné fel őket. Sok újdonság nincs, ami meg van, arról én itt most nem szólnék, maradnak hát a régiek, hátha nem láttuk őket. (A Belvárosi mozi előadáskezdéseiről nem tudok linket mellékelni, mivel a honlap továbbra is elérhetetlen, de találtam egy oldalt, ami más szempontból ajánlja e műintézményt...)

Discover Bob Dylan!

Bob Dylan élő legenda

. Persze, lehet hogy tévedek, és a nálamnál fiatalabbaknak lövésük sincs, ki a csudáról van itt szó. Nos nekik is, sőt talán nekik inkább javaslom ezt a mozit... Nem szokás élőknek szobrot állítani, ezért furcsa, hogy filmes eszközökkel végső soron ezt teszik

Dylannal

. Vagy mégsem. Nem arról van itt szó, hogy egy kvázi dokumentumfilmben emlékeznének koráról és munkáságáról. Nem, itt több korszakot, az énekes-gitáros-dalszerző személyiségének sokrétűségét igyekszik itt-ott briliánsan felölelni a rendező. Hat színész játszik itt hat kitalált figurát, akiket Dylan munkássága inspirált, és a dolog bizony hat. (A sors fintora, hogy a sok mindent megjárt hatvanöt éves sztár máris túlélte a valahol mégiscsak őt alakító színészt:

Heath Ledger

már nem mehetne el közönségtalálkozókra!) A temetői jelenetet nem véletlen másoltam ide:

Épp mostanában (talán a BBC-n) láttam dokumentumfilmet Dylan művészi-emberi életpályájáról, de a "I’m Not There" - Bob Dylan életei élvezetesebb, sőt bátran rá lehet szánni két órát!

Sokjelenetűsége, mozaikossága miatt említem meg még a "Paris, je t'aime" elnevezésű, huszonkét rendező által megvalósított egész estés mozit. Sok apró történet, elvben ugyanarról a Párizsról, melyet azért szeretünk, mert szeretünk benne valakit, vagy mert csak szeretnénk benne, meg szerettünk volna szeretni... Sok apró hangulat, sztárok és utcák, kapualjak, jellemző helyszínek.

Mint említettem, a fenti két film kezdési időpontjait -

működő link híján

- nem tudom megadni, de van itt még mit nézni a

Grand Caféban

és a

Cinema City Szegedben

is. (

Vagy mégis Belvárosi?

) (Végül mint ígértem, amit nem árt tudni

a Belvárosi mozi erényeiről

...)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.