Labdarúgó NB III: megvan az első szegedi pont!

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó NB III Alföld csoportjának 3. fordulójában megszerezte első bajnoki pontját a szegedi Tisza Volán SC. A Volán az utolsó percben mentett pontot Orosházán. Közben a megyei III. osztályban megnyerte első hazai meccsét a merész terveket szövögető FK 1899 Szeged, s szép győzelmet aratott a megye I-ben a SZVSE is. A hétvégi eredményeket és beszámolókat folyamatosan frissítjük!

Ami az NB III-at illeti, a fiatal szegedi együttes bravúros döntetlent ért el az NB II-ből tavaly kiesett Orosháza otthonában a 3. forduló szombat délutáni összecsapásán.

A fűcsomó sem győzhette le a Volánt

A remek futballidőben, szép számú közönség előtt lejátszott bajnoki találkozó első perceinek hazai rohamait követően Buchholcz Gábor tanítványai vették át a kezdeményezést, s 60. percig egyértelműen a vendégek uralták a mérkőzést. Több nagy gólhelyzetet is kialakítottak, ám az orosházi kapus Beretka és Baji Renátó eszén is túljárt. Alig negyedóra telt el a második félidőből, mikor egy fűcsomón megpattanó, onnan a kapufára, majd a hálóba perdülő szerencsés lövéssel vezetést szereztek a hazaiak. Ezt követően kissé megrogyott a Volán, több helyzetet is kidolgoztak az orosháziak, ám Dongó Dénes remekül hárított, végül pedig a 89-90. percben az új igazolás, Huszárik Zsolt egy remek kényszerítőt követően kilépett, s kiegyenlített. Halkó Pál szakosztályvezető döntése értelmében ezúttal Dongó Dénes lett a meccs legjobbja, de nem csak ő örülhet, hiszen a vezetőedző az első bajnoki gól szerzőjének is különjutalmat ajánlott fel…

Buchholcz Gábor következőképpen nyilatkozott az első pont megszerzését követően a SZEGEDma.hu-nak: “Az első 60 percben egyértelműen nekünk állt a zászló, szerencsés találatuk után viszont több gólt is rúghattak volna a hazaiak, így összességében a döntetlen igazságosnak mondható. Boldog vagyok, hogy csapatomon látszik a folyamatos fejlődés, a fiúk vevők a munkára, nagyszerű a hozzáállásuk. A szezonkezdet előtt elmondtam, csak úgy szerezhetünk pontot, pontokat, ha legalább 7-8 játékosom átlagon felülit nyújt – ma így is történt. Az egész csapattal elégedett vagyok, látszik, hogy kezdjük szokni az NB III légkörét. Erőnlétileg bárkivel felvesszük a versenyt, s ha tovább csiszoljuk a támadójátékot, javítunk a helyzetkihasználáson, a győzelmek sem maradnak el.”

FK: egynek jó, de még több kell

A megyei III. osztályban a szegedi kék-feketék az első hazai mérkőzésen egy ismeretlen ellenféllel találkoztak. Az első félidőre a hazai fölény volt jellemző, melyet Majoros közeli bombájával és Szokol távoli, jobb alsó sarkos lövésével váltottak vezetésre. Lehetőségek még ebben a félidőben is adódtak, a mintegy 50 fős közönség egyértelmű szegedi mezőnyfölényt nyugtázhatott a második játékrészre várakozva. Ekkor azonban változott a játék képe, a világoskék mezes vendégek kijöttek a szorításból, sőt egy rendkívül erős öt percet produkálva sorra alakították ki a helyzeteket, illetve egy büntetőt is kiharcoltak. Brunczvik kapus azonban bravúrosan hárította azt, erre pedig az Ultras Szeged önfeledt szurkolása volt a válasz. Összegezve a találkozó tapasztalatait: a szombati teljesítmény egy győzelemre elég volt, de ennél többet kell kiadniuk magukból az FK-s játékosoknak, ha terveiket valóra szeretnék váltani. Erre lehetőség legközelebb a 3. fordulóban augusztus utolsó napján, az eddig nyeretlen Öttömös otthonában lesz.

Megyei I.: győzött a SZVSE

A megyei I. osztályban szép győzelmet aratott a Gyálaréttel fuzionált, s ott is játszó SZVSE. Igazságos döntetlent játszott a Kistelekkel a Kiskundorozsma. A remek iramú, színvonalas mérkőzésen a második félidő 15. percében Szabó Tamás 24 méteres nagy lövése látványos gólt eredményezett a Dorozsmának, azonban rövid idő múlva a Kistelek ki tudott egyenlíteni. A mérkőzés utolsó harmadában a küzdő felek elkeseredetten harcoltak a győztes gól megszerzéséért, mely egyik csapatnak sem sikerült. A dorozsmai Szabó Tibor viszont a kiállítás sorsára jutott.

Eredmények az NB III Alföld csoport 3. fordulóból:

Orosháza – Tisza Volán SC 1-1 (0-0). Orosháza, 400 néző, vezette: Wittmann.
Orosháza FC: Halász – Kerekes, Szabó N., Kerepeczki, Sinka – Mike, Pardi – Szűcs (Lovas), Kis-Szabó (Elekes), Lupsa – Baranyai (Szabó T.). Edző: Jakab Péter.
Tisza Volán SC: Dongó – Mészáros, Udvari, Grünwald, Barna D. – Szilágyi N. (Kazi), Mórocz – Nagy Zs. (Török Á.), Huszárik, Beretka – Baji R. Edző: Buchholcz Gábor.
Gólszerző: Szűcs (62. perc), ill. Huszárik (90. perc).

Érd – Dabas 1-1
Monor – Bp. Honvéd II. 0-1
Kiskunfélegyháza – Algyő 0-2
Gyula – Budafok 1-3
Izsák – Kecskeméti TE II. 2-1
Hódmezővásárhelyi FC – Jászapáti 1-0
Újbudai TC – Szolnoki Spartacus 0-4

A megyei I. osztály 3. fordulójában:

SZVSE-Gyálarét – Mindszent 5-2
Tápé – Újszentiván 2-6
Csanytelek – Csanádpalota 0-3
Csongrád – Mórahalom 0-0
Röszke – Szentesi Kinizsi 0-2
Kistelek – Kiskundorozsma 1-1. Dorozsma: Kovács K. – Búzási, Ottlik S., Szabó Tibor, Bálint D. – Tóth Gy. (Bálint T.), Marjanucz (Makai), Szabó Tamás, Csányi – Bosánszki M., Ottlik R.
Tiszasziget – Sándorfalva 0-4
Nagymágócs – Ásotthalom 5-2

A megyei II. osztály 3. fordulójának szegedi vonatkozású eredményei:

Forráskút – Újszegedi TC 2-2
Az Universitas SC Szeged – Zsombó meccsre szeptember 25-én kerül sor.

A megyei III. osztály 2. fordulójának szegedi vonatkozású eredményei:

FK 1899 Szeged – Ruzsa 2-0 (2-0). FK 1899 Szeged: Brunczvik – Meszes Cs., Havas, Hüvös, Burzon – Lednitzky, Fodor – Halász, Szokol, Joszt – Majoros. Játékos-edző: Hüvös. Gólszerzők: Majoros, Szokol. Cserék: Túróczi, Kaiser, Vozár, Holecska, Meszes T.
IKV Alsóváros SE – Öttömös 2-0

Előző sztori

Labdarúgás: Orosházán a Tisza Volán

Következő sztori

Peking 2008: három a magyar igazság, három a szegedi arany