Közünk hozzá?

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ősszel lesz itt “fasizmus”, utcai hordák előregerjesztve, meg talán gyógyszergyártói ígéretünk Szegedre, meg amit akartok: a fő, hogy ne főjön a fejünk rongyos négymilliárdnyi közpénz széthordása miatt.

Állítólag Horn Gyula állította le a Draskovics Tibor ellen folytatott, Hézag fedőnevű titkos nyomozást 1996-ban. A jelenlegi rendészeti miniszter akkor a pénzügyi tárca közigazgatási államtitkára volt. Annak idején ugyanis felmerült a gyanú, Draskovics a hatalmával visszaélve érte el, hogy a Vám- és Pénzügyőrség 83 millió forintról 100 ezer forintra mérsékelje egy üzemanyag-forgalmazással foglalkozó cég bírságát.

Hogy ezt a rendőrpalota oldalának levizelésével és saját kocsija hajnali összetörésével összefüggésbe hozható kidobott főrendőr miért most hozta szóba, s hogy hihetünk-e neki, miközben televíziós riportereket drogügybe kívánnak keverni… Bár én hiszek neki. S ha ez igaz, baj van. Egy ilyen ember nem lehet miniszter az EU-ban, illetve nálunk lehet, akkor is, ha a gyanú beigazolódna.

No de nem erről van itt szó, ez csupán olyan nyári uborkaszezon-féle médiahír lenne.

Most jött a hír, egyenesen az MTI-től, miszerint állampolgári feljelentés alapján nyomozást indított a BRFK a kormányzati portál közbeszerzési pályázatával kapcsolatban. Amit én nem hittem volna.
Mert akárhogy is, de nyár van. A tehetősek, a felső vezetők szabadságon. A legalja meg annyira kilátástalan, hogy megöli a gyerekét, meg magát is megpróbálja elintézni, írmagját sem hagyni e világra családjának. Miközben megint mások kétszázmilliókat síbolnak el, és ha nincsenek civilek, akkor mindez még fel sem tűnik senkinek.

Mert nem csak ez van ám! Egy nemrég (hamarjában) alapított céggel csodákat lehet tenni, ha haver vagy ott, ahol kell.

A kétmilliárdos, furcsán megpályáztatott média-, PR- és reklámfeladat és a két és fél milliárdos rendezvénymegbízás után újabb tenderen hirdetett eredményt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) kommunikációját intéző FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet (VKSZI). A nettó 400-600 milliós keretösszegű bel- és kültéri médiavásárlást egy néhány hónapja bejegyzett cég intézheti a következő négy évben.

Kettő meg másfél és fél, az ugye négy lenne. Abból meg lehet rüsztölni, menni nyaralni, meg villát építeni a Balatonon. És ebben csak az a furcsa, hogy sem a Fidesz, sem a KDNP, sem az SZDSZ nem emelte fel ezek ellen a szavát. Na jó, az MDF tegnap belevetette magát, de a hírt felülírta, hogy Dávid Ibolyának kihívója akadt a pártján belül…

A kormanyszovivo.hu körüli mutyiról az elsők között tudósítottunk, a civilek “harcába” mi is beszálltunk, de nem csak nekünk tűnt fel a turpisság, mely annyira mocskosul galád, hogy másoknál is – de érdekes, csak a civileknél – kiütötte a biztosítékot.

Amikor nekiültem e jegyzetnek, azzal tettem ezt, hogy felvetem: nem lehet-e, hogy a Kecskemétért és Deberecenért (Mercedes & Richter) hallgat nagyot a Fidesz mindezekről, lekezezve Draskoviccsal. De közben jött a hír, hogy nyomoznak. Nem tudjuk, ki a feljelentő, de ahogy a rendőrpalotát géppisztollyal megsorozókat, így vélhetően ezeket sem találják meg. Kicsit kibeszéljük, megrágjuk, és lenyeljük ezt is. Ősszel lesz itt “fasizmus”, utcai hordák előregerjesztve, meg talán gyógyszergyártói ígéretünk Szegedre, meg amit akartok: a fő, hogy ne főjön a fejünk rongyos négymilliárdnyi közpénz széthordása miatt. Mondom, a pártok, a sajtó nagy része csendben van az ügyben, vagy nyaral!

Végül is mi közünk hozzá, hogy mi megy itt?

Előző sztori

Pótfelvételi: még egy hét az élet…

Következő sztori

Közvélemény-kutatás: Szegednek fontos az egyetem