Közélet

Ha Gyurcsány rosszul ragad, ki a hibás?

Ha Gyurcsány rosszul ragad, ki a hibás?

2008. augusztus 6., szerda
Ha Gyurcsány rosszul ragad, ki a hibás?

Egy önkormányzati irodának kell elfogulatlanul döntenie

Fotó: Gémes Sándor

A városban rendelet szabályozza a falragaszok elhelyezését. Egy tavalyi közgyűlési döntés értelmében plakátokat, hirdetményeket közterületen 2008. január 1-jétől csak az arra kijelölt, a Szegedi Városkép Kft. által fenntartott, és Szeged különböző helyein felállított 32 hirdetőoszlopra lehet kihelyezni. Hétfőn a Fidelitas szegedi tagozata is kapcsolódott ahhoz az országos matricaosztó kampányhoz, ahol a járókelőknek "Gyurcsány a hibás" feliratú tacepaókat osztottak, utalva kormányfőnk felelősségére az országot sújtó gazdasági-társadalmi nehézségek tekintetében. De hová lehet ragasztani?

A Fidesz ifjúsági szervezete múlt héten jelentette be, hogy országos akcióba kezd, mellyel a miniszterelnök következmények nélküli, az országot válságba sodró politikája ellen tiltakozik. Amint arról a SZEGEDma.hu is beszámolt, a legnagyobb ellenzéki párt fiataljai a Kárász utcán osztottak szét hétfőn mintegy 350 "Gyurcsány a hibás" feliratú matricát. Már több matrica is kikerült a város különböző pontjain, és bizony van néhány, amely a fent említett rendelet értelmében illegálisan kiragasztott reklámnak minősül.

Losonczi-Tóth József

, a Fidelitas szegedi szervezetének elnöke korábban úgy nyilatkozott portálunknak, hogy ők minden egyes átadott matrica új tulajdonosának elmondták, nem ragaszthatnak közterületen villanyoszlopra, közlekedési táblákra. Ráadásul a kis hirdetményeken nincs feltüntetve pártlógó, hiszen nem önmagukat akarják reklámozni...

Aki a kétfarkút követi

Utánajártunk, hogy mi a teendő, ha némely matrica gazdája fittyet hányva az intelmekre úgy gondolja, hogy a híres-hírhedt szegedi graffitis, a Kétfarkú Kutya példáját követi inkább, és tiltott helyekre ragaszt. Először a Szegedi Városkép Kft. ügyvezetőjét,

Szélpál Gábort

kerestük fel, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy helyesek az információink, közterületen csak az arra kijelölt helyeken lehet elhelyezni hirdetményeket; tehát csakis a már említett 32 oszlopon. Ha a város közterületének bármely más pontján észlelnek illegális falragaszt, a bejelentési kötelezettség értelmében kell eljárniuk. Amint észlelik a szabálysértést, fényképet és jegyzőkönyvet készítenek az esetről, amit továbbítanak az önkormányzat általános igazgatási irodájának szabálysértési osztályára. Itt folytatják le az eljárást, és döntik el, hogy kit és hogyan vonhatnak felelősségre szabálysértési eljárás keretében.

Engedélyre várva

Természetesen felkerestük az általános igazgatási irodát is, ahol csak jegyzői engedély esetén nyilatkozhatnak a sajtónak. Még a délelőtt megkértük az engedélyeztetést, ami a mai napon még nem érkezett meg. Amint a végrehajtási folyamatok ügyében újabb részleteket tudunk meg, tájékoztatjuk a kedves olvasóinkat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.