Csütörtök: közönségtalálkozó, táncház, kézművesség

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egyre nagyobb érdeklődés kíséri a Benyovszky előkészületeit, a próbák a Dóm téren is folynak, érdemes tehát arra kíváncsiskodni, meglesni a díszleteket és a táncosokat, megkísérelni elcsípni egy két dallamfoszlányt a Gyhmes világzenei produkciójából, de lesz közönségtalálkozó is, ahol első kézből tudhatunk meg további a darabbal kapcsolatos információkat. Aki meg nem csupán nézni kívánja, hogyan ropják mások, az ma görög táncházba mehet.

Délután három órától folytatódik a Somogyi-könyvtár gyermek vakációja, ma kézműves foglalkozás lesz gyermekkönyvtárosok vezetésével, melynek anyagait a könyvtár biztosítja.

Délután fél ötkor Benyovszky-közönségtalálkozó kezdődik a Reök átriumában (Szeged, Tisza Lajos krt. 56.), vendégek Zsuráfszky Zoltán, Szarka Tamás, Rátóti Zoltán, beszélgetőpartnerük Herczeg Tamás.

Délután hat órától a Közéleti Kávéház szervezésében “Sohasem késő” címmel a felnőttek tanulásának sajátosságairól lesz szó a Korona Szállóban, (Szeged, Petőfi S. sgt. 4.).

Szintén délután hat órától a Nemzetiségek Házában (Szeged, Osztróvszky u. 6.) görög táncház lesz Szeltner László (Iliosz együttes) vezetésével.

Délután öt órától várja a sörimádókat a II. Dreher Sörünnep, ahol továbbra is Zsadányi Melinda és a Huszár Duó zenél a Vedres István Építőipari Szakközépiskolában.

Holnap, aza pénteken délután három órától a „Mesét mondok, mesét játszom” címmel folytatódik a Somogyi-könyvtár szünidei programsorozata óvodásoknak, kisiskolásoknak.

Míg délután fél ötkor nyílik a Móra Ferenc Múzeumban a Szlovéniában élő magyar orvos-pszichiáter, Hagymás István fotókiállítása. A tárlat október 19-ig tekinthető majd meg. A fotókiállítást Szamódy Zsolt fotóművész, a Magyar Fotóművészek Szövetségének elnöke nyitja meg. Közreműködik a Mehari Garoba Zenekar.

Előző sztori

Ingyen látható a magyarok bejövetele huszadikán

Következő sztori

Akiknek halálos szenvedély a betegségük