Sport

A Pick Szeged is megkezdte az edzőmeccseket

A Pick Szeged is megkezdte az edzőmeccseket

2008. augusztus 8., péntek
A Pick Szeged is megkezdte az edzőmeccseket

Fotók: Gémes Sándor

Csütörtökön este lejátszotta első felkészülési mérkőzését a kézilabda magyar kupa idei győztese, a bajnokság ezüstérmese, a Pick Szeged gárdája. Vladan Matics együttese július 16-a óta tréningezik az őszi bajnoki rajtra.

A mai tesztmérkőzésen az NB I újonca, a Kecskemét volt az ellenfél. A várakozásoknak megfelelően nem okoztak gondot a Bács megyeiek, a szegedi siker egy percig sem forgott veszélyben, ám ezúttal egyáltalán nem is az eredmény (41-24) volt a legfontosabb. A legtöbb gólt egyébként

Ghionea

érte el a hazaiaknál, szám szerint kilencet. Mint ismeretes, a Pick kerete komoly változásokon ment át a nyáron. Távozott a csapattól

Bajusz Sándor

(Dunaferr),

Bendó Csaba

(Gyöngyös),

Ratko Djurkovics

(Boszna Szarajevó),

Sutka Norbert

(Komló), ám az érkezők listája is bőséges, hiszen olyan kiválóságok találhatók rajta, mint a hazatérő

Laluska Balázs

(Leon),

Petar Nenadics

(Barcelona),

Ferenczi Botond

(Székelyudvarhely),

Katzirz Dávid

(Essen). A térdműtéten átesett, még hosszú hónapokig lábadozó Nenadics és a tüdőgyulladással bajlódó Laluska egyelőre nem léphetett pályára. Hír a csapat háza tájáról, hogy az eredetileg tervezett szeptember 10-e helyett már 6-án megkezdi a bajnoki szereplését a Pick. Mivel a horvát Zágráb visszalépése miatt elmarad a balatonfüredi felkészülési torna, a szegediek megegyeztek a Mezőkövesddel, hogy a negyedik fordulóra kiírt találkozót előbbre hozzák. Puljezevicsék idegenben lépnek majd pályára a nyitómeccsen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.