A Pick Szeged is megkezdte az edzőmeccseket

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Csütörtökön este lejátszotta első felkészülési mérkőzését a kézilabda magyar kupa idei győztese, a bajnokság ezüstérmese, a Pick Szeged gárdája. Vladan Matics együttese július 16-a óta tréningezik az őszi bajnoki rajtra.

A mai tesztmérkőzésen az NB I újonca, a Kecskemét volt az ellenfél. A várakozásoknak megfelelően nem okoztak gondot a Bács megyeiek, a szegedi siker egy percig sem forgott veszélyben, ám ezúttal egyáltalán nem is az eredmény (41-24) volt a legfontosabb. A legtöbb gólt egyébként Ghionea érte el a hazaiaknál, szám szerint kilencet.

Mint ismeretes, a Pick kerete komoly változásokon ment át a nyáron. Távozott a csapattól Bajusz Sándor (Dunaferr), Bendó Csaba (Gyöngyös), Ratko Djurkovics (Boszna Szarajevó), Sutka Norbert (Komló), ám az érkezők listája is bőséges, hiszen olyan kiválóságok találhatók rajta, mint a hazatérő Laluska Balázs (Leon), Petar Nenadics (Barcelona), Ferenczi Botond (Székelyudvarhely), Katzirz Dávid (Essen). A térdműtéten átesett, még hosszú hónapokig lábadozó Nenadics és a tüdőgyulladással bajlódó Laluska egyelőre nem léphetett pályára.

Hír a csapat háza tájáról, hogy az eredetileg tervezett szeptember 10-e helyett már 6-án megkezdi a bajnoki szereplését a Pick. Mivel a horvát Zágráb visszalépése miatt elmarad a balatonfüredi felkészülési torna, a szegediek megegyeztek a Mezőkövesddel, hogy a negyedik fordulóra kiírt találkozót előbbre hozzák. Puljezevicsék idegenben lépnek majd pályára a nyitómeccsen.

Előző sztori

Péntektől újra olimpiai fesztivál a Klauzál téren

Következő sztori

Labdarúgás: ma délután szurkolói ankét Szegeden