Szórakozás

69 alkotás versenyez a természetfilm-fesztivál díjaiért

69 alkotás versenyez a természetfilm-fesztivál díjaiért

2008. augusztus 13., szerda
69 alkotás versenyez a természetfilm-fesztivál díjaiért

49 alkotó 69 filmjéből állt össze az idei országos természetfilm-fesztivál versenyprogramja. Szinte az egész természetfilmes szakmát felvonultató háromnapos rendezvény augusztus 15-én, péntek 9.00 órától veszi kezdetét a Csongrád megyei Pusztaszeren.

Több mint 80 nevezés érkezett az idén negyedik alkalommal meghirdetett Csizmazia György Országos Természetfilm-fesztiválra, ahol 69 versenyfilmet láthatnak az érdeklődők. A növények és állatok élete, a világ tájai, etűdök, vadászkultúra, életmód és környezetvédelem kategóriákba sorolt alkotásokat a vetítések napján, pénteken és szombaton, délelőtt 9.00 órától 22.00 óráig - kisebb-nagyobb megszakításokkal - folyamatosan vetítik. A fesztivál zárónapján, vasárnap a zsűri interaktív értékelést tart az alkotóknak, ahol pro és kontra bárki kifejtheti véleményét a látott természetfilmekről. Végül, vasárnap kora délután ünnepélyes díjkiosztó keretében kerül sor az egymillió forint összdíjazású fő- és kategóriadíjak átadására. Az egész napos vetítések mellett filmszakmai standok és ingyenes lovas kocsis kirándulások is várják a természetfilm-fesztiválra érkezőket. Professzionális videóállványokat és vágóprogramokat tesztelhetnek az érdeklődők, és akinek kedve van, lovas kocsis kirándulás keretében kilátogathat a fokozottan védett Büdösszék-tóhoz, a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság által biztosított szakmai vezetés mellett. A természetfilm-fesztiválról további részletek is megtudhatók a

www.pusztaszer.hu

website-on. Kiadó: Szeged Filmművészetéért Egyesület

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.