Újabb pótválogató a kajakosoknál, Sík már Pekingben

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kijelölte a pekingi olimpián induló kajak-kenu csapatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége pénteken. A 12 számból 11-ben végleges a névsor, a férfi kajaknégyes összeállítása viszont csak a jövő hét elején, egy újabb szétlövésen dől el.

Mint arról már beszámoltunk, az országos bajnokságon is győztes Sík Márton (Démász-Szeged), Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor összeállítású egység nyerte a Szegeden pénteken délelőtt rendezett kajakos olimpiai pótválogatót K-4 1000 méteren. A négyesből azonban csak hárman mehetnek az olimpiára, mert a férfi kajak szakág hét kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, a válogatók alapján pedig nyolc versenyző kvalifikálta magát a csapatba.
Ma eldőlt, hogy a már kvótás Vereckei Ákos fog beülni a hajóba, illetve, hogy a vezérevezős Sík Márton is marad az egységben. Az elnökség péntek délutáni döntése alapján a fennmaradó két helyre pályázó három versenyző, Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor egy újabb pótválogatón dönti el, ki üljön be a négyesbe. A három versenyző 800 méteren méri össze tudását, az itt elért idő hasonlítható össze ugyanis a négyes 1000 méteres eredményével. Érdekesség, hogy aki kimarad az olimpiai csapatból, ugyanolyan anyagi elismerésben részesül, mint amilyet az egység a nyári játékokon elért eredménye alapján megkap.

A magyar olimpiai csapat:

500 méter
férfi K-1: Vereckei Ákos
férfi K-2: Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor

női K-1: Kovács Katalin
női K-2: Kovács Katalin, Janics Natasa (Démász-Szeged)
női K-4: Kovács Katalin, Szabó Gabriella, Kozák Danuta és Janics Natasa

C-1: Vajda Attila (Démász-Szeged)
C-2: Kolonics György és Kozmann György

1000 méter:
K-1: Benkő Zoltán
K-2: Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor
K-4: Vereckei Ákos, Sík Márton (Démász-Szeged), illetve a szétlövés után a Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor hármasból ketten
C-1 Vajda Attila
C-2: Kolonics György és Kozmann György

Előző sztori

Egyetem kontra Török: elhúzódó bírósági ügy

Következő sztori

Nehéz BL-csoportba került a Pick Szeged