Sport

Újabb pótválogató a kajakosoknál, Sík már Pekingben

Újabb pótválogató a kajakosoknál, Sík már Pekingben

2008. július 4., péntek
Újabb pótválogató a kajakosoknál, Sík már Pekingben

Kijelölte a pekingi olimpián induló kajak-kenu csapatot a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége pénteken. A 12 számból 11-ben végleges a névsor, a férfi kajaknégyes összeállítása viszont csak a jövő hét elején, egy újabb szétlövésen dől el.

Mint arról már beszámoltunk, az országos bajnokságon is győztes

Sík Márton (Démász-Szeged), Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor összeállítású egység nyerte

a Szegeden pénteken délelőtt rendezett kajakos olimpiai pótválogatót K-4 1000 méteren. A négyesből azonban csak hárman mehetnek az olimpiára, mert a férfi kajak szakág hét kvótát szerzett az ötkarikás játékokra, a válogatók alapján pedig nyolc versenyző kvalifikálta magát a csapatba. Ma eldőlt, hogy a már kvótás

Vereckei Ákos

fog beülni a hajóba, illetve, hogy a vezérevezős Sík Márton is marad az egységben. Az elnökség péntek délutáni döntése alapján a fennmaradó két helyre pályázó három versenyző, Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor egy újabb pótválogatón dönti el, ki üljön be a négyesbe. A három versenyző 800 méteren méri össze tudását, az itt elért idő hasonlítható össze ugyanis a négyes 1000 méteres eredményével. Érdekesség, hogy aki kimarad az olimpiai csapatból, ugyanolyan anyagi elismerésben részesül, mint amilyet az egység a nyári játékokon elért eredménye alapján megkap.

A magyar olimpiai csapat:

500 méter

férfi K-1: Vereckei Ákos férfi K-2:

Kammerer Zoltán

és

Kucsera Gábor

női K-1:

Kovács Katalin

női K-2: Kovács Katalin,

Janics Natasa

(Démász-Szeged) női K-4: Kovács Katalin,

Szabó Gabriella, Kozák Danuta

és Janics Natasa C-1:

Vajda Attila

(Démász-Szeged) C-2:

Kolonics György

és

Kozmann György

1000 méter:

K-1:

Benkő Zoltán

K-2: Kammerer Zoltán és Kucsera Gábor K-4: Vereckei Ákos, Sík Márton (Démász-Szeged), illetve a szétlövés után a Beé István, Boros Gergely, Bozsik Gábor hármasból ketten C-1 Vajda Attila C-2: Kolonics György és Kozmann György

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.