Szórakozás

Skate night, latin és motoros országgyűlés

Skate night, latin és motoros országgyűlés

2008. július 1., kedd
Skate night, latin és motoros országgyűlés

Ma kora este görkorcsolyások önzönlik el a várost, hétvégére pedig a motorosok gyűlnek össze Ópusztaszeren, hogy rendhagyó módon kössenek össze múltat és jelent, de méginkább szezont és fazont...

Ma délután hat órakor

a Közéleti Kávéház szervezésében a "Litterarum Vis" latin nyelvű nemzetközi konferencia előkészületeiről hallhatunk

Galántai Erzsébet

egyetemi docenstől, a Hungaria Neolatina Szegedi Tagozatának elnökétől és

Csernus Sándor

egyetemi docenstől, az SZTE Bölcsészettudományi Karának dékánjától. Beszélgetőpartnerük

Kováts Dániel

irodalomtörténész, a Kazinczy Társaság alelnöke. (Helyszín: SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület, Rákóczi tér 1., fsz. tárgyaló.) Már második alkalommal követik a kerékpárosok kritikus tömegét a szegedi görkorcsolyázás szerelmesei, mikor alkalmi közösségük végiggördül a városon. A "

Skate night

"-ra, az Európa-szerte népszerű görkoriestére

délután hattól lehet gyülekezni

az Árpád téren, majd a minden bizonnyal népes tömeg este hét tájban vág neki a távnak. Bukósisakot mindenki hozzon magával - kérik a szervezők! Ne feledjük, a közeli Dóm téren már zajlanak a Turandot próbái, érdemes arra járni, belesni, belehallgatni az előkészületekbe, megtudni, miként áll össze csütörtökre egy opera-előadás.

Pénteken és szombaton Ópusztaszeren nem egy hétköznapi értelemben vett motoros találkozó kezdődik. Árpád és a vezérek ezen a helyen vertek tábort, s "ejtették szerét az ország egész dolgának", most pedig a motorosok tarthatják itt első

diétájukat, azaz országgyűlésüket

. Ide várják mindazokat a vasparipán vágtázó, kalandozó, „nomád” magyarokat, éljenek országunkban vagy határainkon túl, akik büszkék magyarságukra, és történelmünk, múltunk ezen fontos helyszínére vissza szeretnének térni, érezni nemzeti összetartozásunkat, s megélni azt, hogy milyen jó magyarnak lenni.Természetesen lesz itt minden, ami egy motoros találkozón nélkülözhetetlen: sörsátor, esti rockkoncertek igazi „zúzós” magyar bandákkal (Beatrice, Deák Bill Blues Band, Blues Company, Dogs, Scamps, Steel Angels, Tequila), motoros felvonulás, ahol mindenki megmutathatja „paripáját”, motorkereskedők kiállítása.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.