Skate night, latin és motoros országgyűlés

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma kora este görkorcsolyások önzönlik el a várost, hétvégére pedig a motorosok gyűlnek össze Ópusztaszeren, hogy rendhagyó módon kössenek össze múltat és jelent, de méginkább szezont és fazont…

Ma délután hat órakor a Közéleti Kávéház szervezésében a “Litterarum Vis” latin nyelvű nemzetközi konferencia előkészületeiről hallhatunk Galántai Erzsébet egyetemi docenstől, a Hungaria Neolatina Szegedi Tagozatának elnökétől és Csernus Sándor egyetemi docenstől, az SZTE Bölcsészettudományi Karának dékánjától. Beszélgetőpartnerük Kováts Dániel irodalomtörténész, a Kazinczy Társaság alelnöke. (Helyszín: SZTE Állam- és Jogtudományi Kar II. sz. épület, Rákóczi tér 1., fsz. tárgyaló.)
Már második alkalommal követik a kerékpárosok kritikus tömegét a szegedi görkorcsolyázás szerelmesei, mikor alkalmi közösségük végiggördül a városon. A “Skate night“-ra, az Európa-szerte népszerű görkoriestére délután hattól lehet gyülekezni az Árpád téren, majd a minden bizonnyal népes tömeg este hét tájban vág neki a távnak. Bukósisakot mindenki hozzon magával – kérik a szervezők!
Ne feledjük, a közeli Dóm téren már zajlanak a Turandot próbái, érdemes arra járni, belesni, belehallgatni az előkészületekbe, megtudni, miként áll össze csütörtökre egy opera-előadás.

Pénteken és szombaton Ópusztaszeren nem egy hétköznapi értelemben vett motoros találkozó kezdődik. Árpád és a vezérek ezen a helyen vertek tábort, s “ejtették szerét az ország egész dolgának”, most pedig a motorosok tarthatják itt első diétájukat, azaz országgyűlésüket.
Ide várják mindazokat a vasparipán vágtázó, kalandozó, „nomád” magyarokat, éljenek országunkban vagy határainkon túl, akik büszkék magyarságukra, és történelmünk, múltunk ezen fontos helyszínére vissza szeretnének térni, érezni nemzeti összetartozásunkat, s megélni azt, hogy milyen jó magyarnak lenni.Természetesen lesz itt minden, ami egy motoros találkozón nélkülözhetetlen: sörsátor, esti rockkoncertek igazi „zúzós” magyar bandákkal (Beatrice, Deák Bill Blues Band, Blues Company, Dogs, Scamps, Steel Angels, Tequila), motoros felvonulás, ahol mindenki megmutathatja „paripáját”, motorkereskedők kiállítása.

Előző sztori

Egy év a szegedi Fidelitas élén

Következő sztori

Összefogás kérdése a szegedi szupervonat