Péntek: igazi programbőség

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyugodt szívvel állíthatjuk, az idei szegedi nyár legmozgalmasabb hétvégéje elé nézünk, ami a programlehetőségeket illeti. Mai ajánlónk hemzseg az eseményektől, de megemlítünk néhány szombati lehetőséget is.

Időrendben haladva, de egyébként is – hisz elsősorban övek a nyár – előbb a gyerekeknek szóló rendezvényekről szólunk. A Somogyi-könyvtár “Szegedi Vakáció“-ja keretében az Odesszai fiókkönyvtár (6726 Szeged, Székely sor 11.) délelőtt tíz órától délig meseolvasás és gyöngyfűzés várja a csemetéket. A foglalkozást vezetik: Novkovné Hevesi Andrea és Török Józsefné könyvtárosok. Jelentkezni a helyszínen lehet, vagy a 635-397-es telefonszámon.
A THEALTER ez évben az utánpótlás-generációra is gondolva délelőttől délutánig várja a Maszkalandra a 10-17 éveseket, akik színházi előadásokkal, koncertekkel, filmekkel, interaktív játékokkal tehetik tartalmassá vasárnapig szünidejük napjait. (További információk itt.)

A szabad színházak nemzetközi találkozója ugyan már délután fél háromkor elkezdi mára rendelt előadás-sorozatát mi itt csak az ingyenesen látogatható előadásokra térünk ki, míg a részletes program itt tekinthető át.

Délután öt órától a Közéleti Kávéház szervezésében vetítik a “Kasztner vonat” című dokumentumfilmet a Somogyi-könyvtárban, ahol az alkotóval Bubryák Istvánnal, is találkozni lehet.

Délután öt és hat órakor a Klauzál téren ismét fellép az “Első Magyar Garantáltan Pártsemleges Politikusképző Artistaiskola Vizsgacirkusza“.

Este háromnegyed héttől a régi zsinagóga udvarában az Andaxínház Körvonalkorrekcióját láthatjuk.

A Széchenyi téren zajló Hungarikum Fesztivál mai programjai este hét órától kezdődnek a Tápai Hagyományőrző Együttes, majd nyolc órától a Nyenyere Egylet koncertjével.

Ugyanebben az időben, este héttől a közeli Port Royal Étterem és Casablanca Kávézóban (Vaszy tér) a Kovács Andi Trió zenél.

S hogy a komoly dolgokra vágyók se maradjanak hoppon, a városháza udvarán (Szeged, Széchenyi tér 10.) a Muzsikáló Udvar keretében Budapesti Vonósok hangversenye kezdődik este fél kilenckor. Közreműködik: Drahos Béla fuvolaművész. (Eső esetén a Kisszínházban.)

Este kilenc órai kezdettel a VI. Szegedi Várjátékokon a Reneszánsz Emlékév keretében mutatja be a Szegedi Pinceszínház Balassi Bálint Szép magyar komédia című zenés pásztorjátékát. (Az előadás szombaton és vasárnap is műsoron van!)

Az est megkoronázása a kilenc órakor kezdődő előadás lehet a Dóm téren. A Szegedi Szabadtéri Játékok a Budapesti Operettszínházzal együttműködve állítja színpadra a klasszikus prózai mű, a Szentivánéji álom musicalváltozatát. A minden tekintetben egyedi produkció életre keltésében neves művészek működnek közre: a worldmusical Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Szakcsi Lakatos Béla zenéjével és a két alkotó mellett Müller Péter Sziámi szövegeivel kerül színpadra.

Ahogy már tegnap is, este tíz órától a kanadai utcaszínházi társulat klasszikusát láthatjuk a Klauzál téren. A szabad művészetek kedvelőinek tehát: Les Sages Fous – Bizzarium: Aquarium

Akinek pedig ennyi sem volt elég, illetve nem fér a bőrébe, azt a szabadtéri előadását követően a SZOTE Klub várja, ma “Diszkó Láz” lesz, lemezlovas: Novák.

Holnap, azaz szombaton, nappal és éjszaka két természetközeli helyre csábítanak családias programok. A füvészkertben Lótusz Napok kezdődnek, míg a vadasparkban az est leszállta előtt a hungarikum számba menő állatokat, így a szürkemarhákat ismerhetjük meg közelebbről, este pedig a ragadozók kapnak egy zsákot, amelyben egy csont van elrejtve, ezt tépik szét az állatok. Az este nyolc órakor a főbejárattól induló zseblámpás éjszakai túra izgalmát az adja, hogy ilyenkor egész más arcát mutatja a vadaspark.

Előző sztori

Szegedikumok

Következő sztori

Szeged, a parkolójegyek városa