Egyetem

Nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat

2008. július 24., csütörtök
Nyilvánosságra hozták a felvételi ponthatárokat

Nyilvánosságra hozták az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat ma este, nem sokkal nyolc óra előtt az Országos Felsőoktatási Információs Központ (OFIK) honlapján, a www.felvi.hu-n; a pontszámok több mint 96 ezer felvételiző továbbtanulását határozzák meg.

A Szegedi Tudományegyetem karaira, szakjaira vonatkozó ponthatárok

ITT

olvashatók. Egységes, illetve osztatlan képzésre idén maximum 400+80 pontot lehet szerezni. Alapvetően az alapképzési szakokra való felvételi esetén kétféle

pontszámítási mód

ot lehet alkalmazni: vagy a tanulmányi pontok (meghatározott öt tantárgy két tanult év év végi eredményeinek összege kettővel szorozva) és az érettségi pontok meghatározott módon számított összege, a többletpontokkal kiegészülve; vagy az érettségi pontok kétszerese és a hozzájuk adott többletpontokat adják meg a felvételiző összpontszámát. Sehol sem volt szükség az idén a bejutáshoz a legmagasabb pontszámra, vagyis 480 pontra. A ponthatár a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán (alapképzés, nappali tagozat) a legmagasabb, itt 475 pontot kellett elérni. A fővárosban, a Millenárison a rossz idő ellenére mintegy ezerötszázan várták a pontszámok megjelenését a kivetítők előtt. Az adatsor futtatását

Hiller István

oktatási miniszter indította el. A pontszámok nyilvánosságra hozatalával párhuzamosan az OFIK megkezdte az értesítő SMS-ek szétküldését a felvételi eredményekről azoknak a diákoknak, akik ezt kérték. A Felvételi Információs Szolgálat (FISZ) pedig éjszakai ügyeletet tart ma este, a ponthatárokról, valamint a pótfelvételi lehetőségekről a 06 1/266-7601 és a 473-0770-es telefonszámokon kérhető információ, illetve tájékozódni lehet a FISZ honlapján, a www.fisz.hu-n is. Azok, akik a felvételi eljárás során regisztráltak a felvi.hu-n, most a honlap "Az én felvim" oldalán már láthatják is, hova nyertek felvételt. A témával a későbbiekben bővebben is foglalkozik a SZEGEDma.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.