Közélet

Nincs politikai uborkaszezon Szegeden

Nincs politikai uborkaszezon Szegeden

2008. július 14., hétfő
Nincs politikai uborkaszezon Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

A városháza tornya alatti díszteremben a következő időben - előreláthatólag szeptemberig - nem tartanak közgyűlést. A politikusok látszatra szabadságra mentek, közéleti uborkaszezon következik, vélhetnénk. Kalmár Ferenc, a KDNP frakcióvezetője (képünkön) ezt másképp látja, szerinte olyan dolgok vannak készülőben, melyek nem engedik meg, hogy pont most lazítsanak.

- Sajnos annyi mindenről kell beszélni a következő hónapokban is, hogy nem engedhetjük meg magunknak a tétlenkedést! - kezdi a beszélgetést a politikus.

- A múlt hónapban Orbán Viktor hívta össze két napra a Fidesz prominenseit a Balaton partján, majd útjukra engedte őket. Néhány napra rá egy reggeli műsorban mégis azt mondta: nem mehet senki szabadságra. Most mehetnek, vagy sem?

- Balatonszárszón a dél-alföldi választóköri elnökökkel vettem részt egy kilencven százalékban kommunikációs tréningből álló szemináriumon, ahol személyre szabottan, szituációs gyakorlatokban foglalkoztak velünk szakemberek.

- A párt elnöke nem határozta meg itt az őszig tartandó irányvonalukat?

-

Orbán Viktor

tartott egy előadást, értékelte az általános politikai helyzetet, de a résztvevők is hozzátehették a magukét. Megkísérelte a kilencvenes évektől máig végigkövetni a jobboldal történetét, hogy azok is képbe kerüljenek, akik esetleg később kapcsolódtak a párt munkájába, hogy jobban lássák az összefüggéseket.

-Önt személy szerint nem lepte meg, hogy nem mehet szabadságra?

-Erről így szó sincs: egyeztetett módon megyünk szabadságra, mindig lesz, aki ott áll a vártán. Én már voltam egy hetet a családommal a Balatonon, és még egy hét szabadságot tervezünk kivenni. A polgármester ugyan azt mondta a június 27-i "

falusipolgármesterezős

" közgyűlésen, hogy nem kívánja szeptemberig összehívni a testületet, de van mit tennünk a következő két hónapban is. A legutóbbi közgyűlésről több olyan téma maradt, amire reagálni szeretnének. Van még bőven miről beszélni, csak meg kellett várni a jegyzőkönyv elkészültét, hogy az elhangzottakra alapozhassuk állításaikat. A következő két hónap sem lesz uborkaszezon, ezt az ország állapota nem engedi meg. A kormány sumákol, a gázáremelésről is megkísérelték elterelni a figyelmet a melegfelvonuláson történt atrocitások napirenden tartásával. Szerencsére kezd kinyílni az emberek szeme, most már ott tartunk, hogy

Botka Lászlóról

a szocialisták köreiben is meg mernek fogalmazni negatív kritikákat, de elképesztő dolgok vannak készülőben. A forró nyarat forró ősz követi bizonyosan.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.