Nincs politikai uborkaszezon Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A városháza tornya alatti díszteremben a következő időben – előreláthatólag szeptemberig – nem tartanak közgyűlést. A politikusok látszatra szabadságra mentek, közéleti uborkaszezon következik, vélhetnénk. Kalmár Ferenc, a KDNP frakcióvezetője (képünkön) ezt másképp látja, szerinte olyan dolgok vannak készülőben, melyek nem engedik meg, hogy pont most lazítsanak.


– Sajnos annyi mindenről kell beszélni a következő hónapokban is, hogy nem engedhetjük meg magunknak a tétlenkedést! – kezdi a beszélgetést a politikus.

– A múlt hónapban Orbán Viktor hívta össze két napra a Fidesz prominenseit a Balaton partján, majd útjukra engedte őket. Néhány napra rá egy reggeli műsorban mégis azt mondta: nem mehet senki szabadságra. Most mehetnek, vagy sem?

– Balatonszárszón a dél-alföldi választóköri elnökökkel vettem részt egy kilencven százalékban kommunikációs tréningből álló szemináriumon, ahol személyre szabottan, szituációs gyakorlatokban foglalkoztak velünk szakemberek.

– A párt elnöke nem határozta meg itt az őszig tartandó irányvonalukat?

Orbán Viktor tartott egy előadást, értékelte az általános politikai helyzetet, de a résztvevők is hozzátehették a magukét. Megkísérelte a kilencvenes évektől máig végigkövetni a jobboldal történetét, hogy azok is képbe kerüljenek, akik esetleg később kapcsolódtak a párt munkájába, hogy jobban lássák az összefüggéseket.

-Önt személy szerint nem lepte meg, hogy nem mehet szabadságra?

-Erről így szó sincs: egyeztetett módon megyünk szabadságra, mindig lesz, aki ott áll a vártán. Én már voltam egy hetet a családommal a Balatonon, és még egy hét szabadságot tervezünk kivenni. A polgármester ugyan azt mondta a június 27-i “falusipolgármesterezős” közgyűlésen, hogy nem kívánja szeptemberig összehívni a testületet, de van mit tennünk a következő két hónapban is. A legutóbbi közgyűlésről több olyan téma maradt, amire reagálni szeretnének. Van még bőven miről beszélni, csak meg kellett várni a jegyzőkönyv elkészültét, hogy az elhangzottakra alapozhassuk állításaikat. A következő két hónap sem lesz uborkaszezon, ezt az ország állapota nem engedi meg. A kormány sumákol, a gázáremelésről is megkísérelték elterelni a figyelmet a melegfelvonuláson történt atrocitások napirenden tartásával. Szerencsére kezd kinyílni az emberek szeme, most már ott tartunk, hogy Botka Lászlóról a szocialisták köreiben is meg mernek fogalmazni negatív kritikákat, de elképesztő dolgok vannak készülőben. A forró nyarat forró ősz követi bizonyosan.

Előző sztori

11 órától járnak a vonatok

Következő sztori

Speciális helyzetű magyarok, ha találkoznak