Nehézkes operettfőpróba a Dóm téren

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotók: Gémes Sándor

Tegnap – finoman fogalmazva – nem volt zökkenőmentes a Marica grófnő főpróbája. Lehet, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatósága sejtett valamit, mert a nézőtérre csak a hozzátartozókat és a sajtót engedték fel, összesen mintegy ötven embert.

Eszenyi Enikő, Kálmán Imre operettjének rendezője a „zártkapus” főpróba miatt sajnálatát fejezte ki, bár valószínű, hogy a nap végére ő sem bánta, hogy műanyag székek előtt kellett játszani a darabot. A hangosítás szakemberei annál inkább, hiszen a hangtechnikát olyan nézőtérhez igazították, ahol a sok műanyag visszaveri a hanghullámokat, viszont ma este az ötezer embernyi hús már kevésbé. De nem ez volt a tegnap este legnagyobb problémája. A színészek még nem sajátították el maradéktalanul a szöveget, és a színpadmozgással is akadtak nehézségek. „Ez nulla” – fakadt ki Eszenyi, ráadásul a Zsupán Kálmánt alakító Nagy Ervinnek a gégész szakorvosa nem engedélyezte az éneklést. A zenészek mindennek ellenére azonban profi munkát végeztek, le a kalappal.

Bízunk benne, hogy a premierre összeáll minden, és ismét a tavalyihoz hasonló, sikeres előadást láthatunk majd mától a szabadtérin.

Előző sztori

Szegedi hétvégi programok – családiasan

Következő sztori

Ásó, kapa: indulhat a 43-as feltárása