Murénás érmek az uszonyos úszó Eb-n

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép szegedi sikerek születettek az elmúlt napokban Egerben rendezett XXII. Uszonyos Úszó Európa-bajnokságon – adta hírül a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub honlapja, illetve a Webradio.hu.

Az Eb-n részt vevő magyar válogatottban Dudás Zita, Joszt Ádám, Debreczeni Hajnalka és edzőjük, Kanyó Dénes képviselte a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubot. Nem is akármilyen eredménnyel!
A hölgyeknél Debreczeni Hajnalka, míg a férfiaknál Kanyó Dénes lett a legeredményesebb magyar versenyző.
Ami a konkrét eredményeket illeti, Debreczeni Hajnalka 200 méteres uszonyos gyorson ezüstérmes, a 4×200 méteres váltó tagjaként ötödik, a 4×100 méteres váltóval szintén ötödik lett. Az országos csúcsot felállító 4×100 méteres váltóban Dudás Zita is lehetőséget kapott, ő egyéni versenyszámában, 50 méteres uszonyos gyorson a negyedik helyet szerezte meg.
Joszt Ádám 50 méteres uszonyos gyorson az ötödik, 50 méteres búváron a nyolcadik helyen csapott a célba, de tagja volt az új magyar csúcsot felállító, ötödik helyezett 4×100 méteres váltónak is.
Kanyó Dénes két érmet is Szegedre szállított. 800 méteres uszonyos úszásban ezüstérmesként, 400 m uszonyos úszásban bronzérmesként állhatott a dobogóra. Ezenkívül 200 méteres uszonyos úszásban negyedik lett, és tagja volt a 4×100 méteres váltónak is.
További örömteli hír, hogy a négy szegedi versenyző ott lehet a jövő évi tajvani világjátékokon: Debreczeni, Dudás és Joszt a 4×100 méteres váltóval, Kanyó a 200 és a 400 méteres uszonyos úszásban, valamint a 4×100 méteres vívta ki az indulás jogát.

Előző sztori

Szerda: sörre mozi

Következő sztori

Dorozsmáig is elér a szegedi torony árnyéka?