Sport

Murénás érmek az uszonyos úszó Eb-n

Murénás érmek az uszonyos úszó Eb-n

2008. július 30., szerda
Murénás érmek az uszonyos úszó Eb-n

Szép szegedi sikerek születettek az elmúlt napokban Egerben rendezett XXII. Uszonyos Úszó Európa-bajnokságon – adta hírül a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub honlapja, illetve a Webradio.hu.

Az Eb-n részt vevő magyar válogatottban

Dudás Zita, Joszt Ádám, Debreczeni Hajnalka

és edzőjük,

Kanyó Dénes

képviselte a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklubot. Nem is akármilyen eredménnyel! A hölgyeknél Debreczeni Hajnalka, míg a férfiaknál Kanyó Dénes lett a legeredményesebb magyar versenyző. Ami a konkrét eredményeket illeti, Debreczeni Hajnalka 200 méteres uszonyos gyorson ezüstérmes, a 4x200 méteres váltó tagjaként ötödik, a 4x100 méteres váltóval szintén ötödik lett. Az országos csúcsot felállító 4x100 méteres váltóban Dudás Zita is lehetőséget kapott, ő egyéni versenyszámában, 50 méteres uszonyos gyorson a negyedik helyet szerezte meg. Joszt Ádám 50 méteres uszonyos gyorson az ötödik, 50 méteres búváron a nyolcadik helyen csapott a célba, de tagja volt az új magyar csúcsot felállító, ötödik helyezett 4x100 méteres váltónak is. Kanyó Dénes két érmet is Szegedre szállított. 800 méteres uszonyos úszásban ezüstérmesként, 400 m uszonyos úszásban bronzérmesként állhatott a dobogóra. Ezenkívül 200 méteres uszonyos úszásban negyedik lett, és tagja volt a 4x100 méteres váltónak is. További örömteli hír, hogy a négy szegedi versenyző ott lehet a jövő évi tajvani világjátékokon: Debreczeni, Dudás és Joszt a 4x100 méteres váltóval, Kanyó a 200 és a 400 méteres uszonyos úszásban, valamint a 4x100 méteres vívta ki az indulás jogát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.