Kedd: közönségtalálkozó és gyerekprogramok

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma a Szentivánéji álom szereplőivel találkozhatnak rajongóik, vagy a foltvarrásról tudhatunk meg többet, de ne feledkezzünk meg a mozikínálatról sem, mint ahogy nézzenek utána az általunk kínált gyerekprogramoknak is!

Elsőként a “Milyen programot találjunk a gyerek számára a nyár folyamán?” kérdésére választ keresőknek sietünk segítségére két hivatkozással. Az első a Somogyi-könyvtár “Szegedi Vakáció 2008 ” elnevezésű fiókkönyvtári (délelőtti) programjait veszi számba augusztus elsejéig, a másik a szerdán kezdődő THEALTER fesztivál gyerekeknek alternatív és kreatív elfoglaltságot nyújtó Maszkaland táborát és programjait mutatja be.

Ma délután fél öttől kezdődik a Reök-palota átriumában (Szeged, Tisza Lajos krt. 56.) a Szentivánéji álom második közönségtalálkozója. A vendégek Kerényi Miklós Gábor, Szakcsi Lakatos Béla, Müller Péter Sziámi, beszélgetőtársuk Herczeg Tamás.
Délután hat órától – a Közéleti Kávéház szervezésében – a foltvarrás bemutatására kerül sor kis kamarakiállítással egybekötve a Nemzeti Klubban (Szent-Györgyi Albert u. 2.). A foltvarrás rejtelmeibe Szabóné Tornyai Ilona és Molnárné Dékány Márta foltvarrók vezetik be a közönséget.

Szerdán két fesztivál veszi kezdetét Szegeden. A THEALTER alternatív színházi fesztivál az előző évek programkínálatához képest erős metamorfózison ment át vélhetőleg előnyére: öt napon keresztül kora délelőttől késő estig több korcsoportnak biztosítanak tartalmas programokat.
Holnap délután öt órakor nyitja kapuit a Hungarikum Fesztivál a Széchenyi téren, de a rendezvényeknek több társhelyszíne, kísérőprogramja is lesz.
Érdemes már most figyelmesen végigbogarászni mindkét “fesztiválétlapot”.

A zöld energiák hívei csütörtökön az Árpád téren találkozhatnak a Greenpeace aktivistáival, illetve itt csatlakozhatnak délelőtt tizenegy órától este hét óráig országos “Szél – Energia Országjáró Túrájukhoz”. A Greenpeace-petícióról és további részletekről itt olvashatnak.

Előző sztori

Szentivánéji álom: a tündérkirálynő vallomásai

Következő sztori

Nyílik a Muzsikáló Udvar Szegeden