Szórakozás

Hétfő – jubileumi konferencia a multikulturalizmusról

Hétfő – jubileumi konferencia a multikulturalizmusról

2008. július 7., hétfő
Hétfő – jubileumi konferencia a multikulturalizmusról

A mai nap nem dúskál programlehetőségekben, de a hét kezdete egyben egy rangos szegedi kulturális eseménysorozat első előadásait tartogatja. Hétfőn délután két órától Orbán Hedvig, a Csongrád Megyei Népművelők Egyesülete elnökének köszönőjével veszi kezdetét X. Közművelődési Nyári Egyetem a Szegedi Akadémiai Bizottság székházában a Dóm tér-Somogyi utca sarkán.

„A Közművelődési Nyári Egyetemet olyan szakmai fórumnak tekintem, ahol nem lehet megfeledkezni arról a brechti felszólításról, amely így szól: ’vizsgáljátok, szükségszerű-e a megszokott’!" - írja ajánlásában

T. Kiss Tamás

. A jubileumi konferencia témaválasztását nemcsak az egyre erősödő multikulturalizmus kérdései és problémái generálták, hanem az is, hogy – „Befogadó Európa” címmel – az Európai Bizottság 2008-at a kultúrák közötti párbeszéd európai évének javasolta.

A nyári egyetem kezdőnapjának programja a következők szerint alakul:

Megnyitó

Dr. Szurmainé Silkó Mária

főosztályvezető (Oktatási és Kulturális Minisztérium Közművelődési Főosztály)

Előszó

Török József

irodavezető, a Nyári Egyetem titkára (MMIKL Dél-alföldi Regionális Kulturális Iroda) 14.30:

Utazás a multikulturalizmus körül

Bujdosó Dezső

ny. egyetemi docens 15.30:

Előítélet és demokrácia

Csepeli György

szociológus (Eötvös Loránd Tudományegyetem)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.