Sport

Győzelemmel kezdte a felkészülést a Tisza Volán

Győzelemmel kezdte a felkészülést a Tisza Volán

2008. július 21., hétfő
Győzelemmel kezdte a felkészülést a Tisza Volán

Szombaton este lejátszotta első edzőmérkőzését a labdarúgó NB III Alföld csoportjában szereplő Tisza Volán SC. Buchholcz Gábor alakulóban lévő gárdája a Csongrád megyei I. osztályban szereplő Kiszombort múlta felül helyenként jó játékkal.

Két hét kőkemény terhelést követően végre mérkőzés is szerepelt a volános fiúk programjában.

Buchholcz Gábor

a SZEGEDma.hu-nak elmondta, július 7-e óta megerőltető kondicionális, technikai és taktikai felkészítésen vesznek részt a szegedi labdarúgók, akiken ennek nyomai magától értetődően meg is látszottak a Kiszombor ellen. A Volán 4-0-s vezetést követően némiképp kiengedett, elkerülhető gólokat kapott, még büntetőt is hibázott, de így is magabiztosan nyerte az összecsapást. Minden játékos egy félidőnyi lehetőséget kapott a mestertől, ugyanakkor többen még sérülés, betegség vagy nyaralás miatt hiányoztak. Aki viszont pályára lépett, azzal Buchholcz Gábor elégedett lehetett. „Mindkét játékrészben 25-30 percig nagyszerűen teljesítettek a fiatalok, remekül bírták a saját maguk által diktált gyors iramot, az agresszív harcmodort. Csúsztak-másztak, ügyesen kombináltak, s szép találatokat értek el szélen vezetett támadások után. A félidők végére persze elfáradtak, de ez ilyenkor teljesen természetesen, a bajnokság augusztus 9-i rajtjáig még bőven van időnk” – foglalta össze a meccs tapasztalatait a vezetőedző, aki hozzátette: külön öröm számára, hogy szép számú szurkolósereg biztatta csapatát szombaton. A Volán legközelebb szerdán 18 órakor a szintén megyeegyes Mórahalommal csap össze, akkor már a Felső Tisza parti stadion centerpályáján. Azon a mérkőzésen is valamennyi labdarúgó lehetőséget kap, hogy bizonyítsa, posztján ő a legjobb. A második edzőmeccs tapasztalatainak tükrében aztán szűkül majd a keret.

Tisza Volán SC–Kiszombor 5–3 (4–2)

Szeged, Felső Tisza parti stadion, edzőpálya. Tisza Volán SC:

Dongó – Barna D., Mórocz, Garamvölgyi, Szabó A. – Szlobodnyik, Török Á., Mészáros, Szilágyi – Beretka, Bárdosi.

Játszottak még:

Reguli és Czirják

(kapusok),

Huszárik, Nagy Zs., Papp Á., Vágó A., Juhász I., Kazi, Herczeg

. Edző: Buchholcz Gábor. Gólszerzők: Szilágyi (2), Beretka, Mórocz, Török Á.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.