Csütörtök: ügynökök és zenészek

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma a zenéé a szó, több kort és műfajt idéznek meg különböző helyszíneken Szegeden. Holnapra viszont két színházi produkciót ajánlunk előzetesünkben.

Ma délután hat órától a Közéleti Kávéház szervezésében “Ügynökök az egyházban, az államszocializmus korában” témakörben Miklós Péter történésszel – a SZEGEDma.hu publicistájával – beszélget Tráser László újságíró a Blue Sky Bárban (Parkolóház teteje, Arany J. u.).
Este hét órától a IV. Szegedi Művészeti Akadémia és Mesterkurzus keretében „A reneszánsztól a ragtime-ig” terjedő repertoárt mutatnak be Maczák János klarinétművész, Csanádi László orgonaművész, Gyivicsán György harsonaművész és Boros József trombitaművész, valamint a mesterkurzus hallgatói az Új Zsinagógában (Szeged, Gutenberg utca).
Szintén este hét órától Rácz Gábor és zenekara zenél a Port Royal Étterem és Casablanca Kávézó teraszán (Szeged, Vaszy tér).
A szabadtéri programokra vágyóknak ajánljuk figyelmébe a HBH étterem szervezésében a Dreher Sörünnepet. A volt Bajor Sörkert hangulatát idéző eseménysorozatot a Vedres István Építőipari Szakközépiskola udvarában (Szeged, Horváth Mihály u. 2.) rendezik meg.

Pénteken este két színházi produkciót láthatunk. Ingyenesen látogatható az Alsóvárosi Kultúrházban (Szeged, Rákóczi u.1) hét órai kezdettel a Heltai Jenő nyomán színpadra emelt “Némá de LEVENTE” romantikus mesejáték (felnőtteknek), egy részben a SZESZ – Szegedi Egyetemi Színház előadásában (rendező: Czene Zoltán). Az előadás a szombati III. Nándorfehérvári Emléknap kísérőrendezvénye.
Kilenc órától egy különleges produkció várja az interaktív játékra kíváncsi közönséget az Újszegedi Szabadtéri Színpadon. Paul Portner “Hajmeresztő”-je egy bűnügyi társasjáték, mely a közönséget is bevonja a rejtély megoldásába.

Előző sztori

Szabadtéri: A világot jelentő musical

Következő sztori

195 éve született Rózsa Sándor