/

Autófosztogatókat csíptek el a szegedi rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 14 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Autófeltörőket fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai szombatra virradó éjjel egy rutinellenőrzés során – tudatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

A Bertalan híd közelében igazoltattak a rendőrök egy Suzukit, amiből korábban a benne ülők egy táskát dobtak ki. A kocsiban utazókkal szembeni intézkedés során derült ki, hogy nem sokkal korábban Újszegeden, a Derkovits fasoron feltörtek egy VW Golfot, amiből egy női táskát – benne pénztárcát, iratokat, mobiltelefont – és egyéb értékeket vittek el.
A táska és a Suzuki átvizsgálásakor olyan tárgyak kerültek elő, amelyek egyértelműen a feltört autóból származtak, ezért a rendőrök egy 22 éves szentesi és egy 29 éves vásárhelyi férfit előállítottak. Kihallgatásuk során egyikük beismerő vallomást tett, a másik viszont tagadta a bűncselekmény elkövetését. Mivel mindkét férfi volt már büntetve, ezért a Szegedi Rendőrkapitányság őrizetbe vette őket, és kezdeményezi előzetes letartóztatásukat.
Velük szemben a büntetőeljárás lopás bűntett, okirattal való visszaélés és készpénz-helyettesítő fizetési eszközzel való visszaélés vétsége miatt van folyamatban.

Előző sztori

Hajmeresztő esemény a Szegedi Szabadtéri Játékokon

Következő sztori

Méltó emlékezés egy dicső győzelemre