Közélet

11 órától járnak a vonatok

11 órától járnak a vonatok

2008. július 14., hétfő
11 órától járnak a vonatok

Fotó: Gémes Sándor - SZEGEDma

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) 11 órától néhány megye kivételével felfüggesztette a hétfőn nulla órakor folytatott vasutassztrájkot - közölte Gelencsér László, a VDSZSZ vezető ügyvivője hétfőn.

A szegedi Nagyállomáson valamivel több, mint tizenöt százalékos volt a részvétel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkban - közölte

Veréb Olga,

a VDSZSZ helyi vezetője. Ebben részt vettek a forgalom lebonyolításában dolgozó személyzet tagjai, a kocsivizsgálók és a jegyvizsgálók is.

Mező István

, a Tisza Volán közszolgáltatási divízióigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a megyében beállított tíz mentesítő buszból hét óráig kettőt kellett elindítani, mindkettő a fővárosba ment. Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben a vasutasok folytatják a sztrájkot - mondta

Gelencsér László

. Hozzátette: ott a dolgozók "lendületben vannak", és kitartanak a munkabeszüntetés mellett a követelések teljesítéséért. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között nem született megállapodás a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a hétfői tárgyaláson. Az egyeztetést kedden folytatják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.