11 órától járnak a vonatok

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor – SZEGEDma

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) 11 órától néhány megye kivételével felfüggesztette a hétfőn nulla órakor folytatott vasutassztrájkot – közölte Gelencsér László, a VDSZSZ vezető ügyvivője hétfőn.

A szegedi Nagyállomáson valamivel több, mint tizenöt százalékos volt a részvétel a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete által szervezett sztrájkban – közölte Veréb Olga, a VDSZSZ helyi vezetője. Ebben részt vettek a forgalom lebonyolításában dolgozó személyzet tagjai, a kocsivizsgálók és a jegyvizsgálók is.

Mező István, a Tisza Volán közszolgáltatási divízióigazgatója az MTI kérdésére elmondta: a megyében beállított tíz mentesítő buszból hét óráig kettőt kellett elindítani, mindkettő a fővárosba ment.

Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok és Borsod-Abaúj-Zemplén megyékben a vasutasok folytatják a sztrájkot – mondta Gelencsér László. Hozzátette: ott a dolgozók “lendületben vannak”, és kitartanak a munkabeszüntetés mellett a követelések teljesítéséért. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV-társaságok között nem született megállapodás a sztrájkkövetelésekről és a még elégséges szolgáltatásról a hétfői tárgyaláson. Az egyeztetést kedden folytatják.

Default thumbnail
Előző sztori

Vasutassztrájk - több helyen szünetel a közlekedés

Következő sztori

Nincs politikai uborkaszezon Szegeden

Legutóbbi hasonló cikkek