Szórakozás

Vitézek, nótafák és művészi lebegés

Vitézek, nótafák és művészi lebegés

2008. június 28., szombat
Vitézek, nótafák és művészi lebegés

Határrendész nap kezdődik szombaton délelőtt kilenc órától a Dózsa-pályán, látványos bemutatók és gyermekprogramok invitálják a civileket a helyszínre, míg késő délután a reneszánsz megidézése jegyében indulhatunk családostól a szegedi belvárosba, a Klauzál térre. Ugyanitt egy nappal később a leghíresebb szegedi prímásra, Dankó Pistára emlékeznek, de ugyanezt teszik vasárnap a város több helyszínén. Vasárnapra egy különleges hódmezővásárhelyi kiállítást ajánlunk figyelmükbe, és ne feledjék, már csak két napig vár boldogot és boldogtalant a ligeti a sörfesztivál és programkínálata.

A határőrök, határrendészek védőszentjére,

Szent László királyra emlékeznek

szombaton a Dózsa-pályán. Ez alkalomból szakmai - fegyvertechnikai, szolgálati gépjármű, járőrkutya - fegyelmező, elfogó, csibészelő - bemutatókra is sor kerül, de

a gyermekek sem unatkozhatnak

, mivel rájuk számos program, úgy mint lovaglás, arcfestés, ugráló vár, valamint a „Léghajó” színház szórakoztató előadása.

Szombaton este

fél héttől Reneszánsz

Zenés Forgatag kezdődik a Klauzál téren

zászlós, dobszólós felvonulással, majd héttől a Bourdon Trió ad elő korabeli zenéket, bemutatva olyan hangszereket, mint a zergekürt vagy a töröksíp. Ezt követően az

Egri Vitézlő Oskola

mutatja be humoros színjátékát

Balassi Bálint

életéről, majd a

Renaissance Consort

muzsikál, melyhez a szegedi Pavane Táncegyüttes adja elő kosztümös műsorát. (A program kicsiknek és nagyoknak kihagyhatatlannak tűnik!)

Vasárnap

ugyanitt délután hat órától

Dankó Pista születésének 150. évfordulója tiszteletére

nótaest várja a nem kisszámú dalos kedvű szegedit.

(Közreműködik: Szolnok Város Új Generáció Cigányzenekara id. Rácz László, a Magyar Köztársaság érdemkeresztjével kitüntetett zeneszerző és zeneművész vezetésével és a Dankó Pista Nóta- és -dalverseny díjazottjai. Műsoron: Brahms-táncok, Dankó-nóták, Villám Csárdás, Cigánydalok, Cigánycsárdások, Rákóczi-induló.)

A nótaest döntője

- amelyre nemzetközi mezőnyt várnak - délelőtt kezdődik a Bálint Sándor Művelődési Házban, majd délután háromtól a Belvárosi moziban mutatkoznak be a dalverseny győztesei a nagyközönség előtt, mellettük több előadó is fellép. Szokásunkhoz híven Szeged környéki programokat is ajánlunk: az elektromágnesességre alapozva lebegő szobrokat készít egy fiatal szobrász.

A vásárhelyi Alföldi Galériában vasárnap délben nyíló tárlaton

Komlovszky-Szvet Tamás

négy lebegő alkotását is megtekinthetik az érdeklődők a vásárhelyi és vásárhelyi kötődésű fiatal művészek kiállításán, ahol sok ígéretes tehetség kapott bemutatkozási lehetőséget.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.