Színházak, darabok, néptáncok és sörök

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A XVI. Szegedi Sörfesztivál megnyitásával újabb lendületet vesz a szegedi fesztiválszezon. A folyékony kenyér ligetbéli szentélyét célba vevők útját ma délután könnyen keresztezheti a Folk-Híd Nemzetközi Néptáncfesztivál menettánca. A színházra éhes közönség ma két előadás, két helyszín és három időpont közül választhat. Alsóvároson a városrész építészeti értékeiről tudhatunk meg többet…

Délután fél hattól a nemzetközi néptáncfesztivál megnyitójaként menettánc indul a Dugonics térről a Kárász utcán keresztül a Szent István térig. Este fél nyolctól a folklórbemutató a Szeged Táncegyüttes udvarán folytatódik.

Idén június 25-e és 29-e között XVI. alkalommal rendezik meg a Szegedi Sörfesztivált az újszegedi Erzsébet ligetben. A programról itt találhatnak bővebb tájékoztatást.

Délután hat órától az Alsóvárosi Kultúrházban (Rákóczi u. 1.) Zombori Istvánt, a Móra Ferenc Múzeum igazgatóját Alsóváros építészeti értékeiről kérdezi Kohári Nándor a Közéleti Kávéház szervezésében.

Az évadzárást követően, a Szegedi Szabadtéri Játékokat megelőzően színházéhessé vált közönség ma öt és este nyolc órától tekintheti meg az újszegedi Rendezvényházban (Szeged, Közép fasor 1-3.) a Kassai Thália Színház művészeinek előadásában a STEWARDESSEK című darabot Korognai Károly rendezésében A korábbi szegedi színi direktor Camoletti Leszállás Párizsban című színdarabját dolgozta fel. (Csütörtökön ugyanezen időpontokban Müller Péter SZOMORÚ VASÁRNAP című zenés játékát adják elő Seress Rezső dalaival). Jegyek 1999 forintos áron a helyszínen és az alábbi helyeken kaphatók: Fekete Ház (Szeged, Somogyi u. 13.), Belvárosi mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.).

A városháza udvara este kilenc órakor nyitja meg kapuit a közönség előtt Guy Foissy Öbölből Vödörbe című zenés komédiájával. Szereplők: Nyertes Zsuzsa és Straub Rezső. (Az előadások szombatig látogathatóak, jegyek a Tourinform irodákban kaphatóak 1990 forintos áron (Szeged, Dugonics tér 2.).

Előző sztori

Strandtalanság a köbön

Következő sztori

A Dóm téren próbálják Puccini Turandotját