Párosban elköszönt Wimbledontól Susányi Zsófia

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az 1. forduló a vágállomást jelentette a szegedi Susányi Zsófia számára a wimbledoni teniszbajnokságon a junior női párosok küzdelmében.

Hajnal István tanítványa, a Gellért Tenisziskola üdvöskéje oldalán a szerb Milena Spremóval igazán nehéz ellenfelet kapott a nyitókörben: hétfőn a 16-os pálya, utolsó, azaz negyedik mérkőzésén a 2. helyen kiemelt Bogdan-Lykina román-orosz duó ellen léptek pályára. Susányiék sajnos viszonylag simán, 6-1, 6-2 arányban alulmaradtak az esélyesebb riválissal szemben.

Hétfőn az is eldőlt, ki lesz Susányi Zsófia ellenfele a junior női egyesben a legjobb 16 közé jutásért. A japán Aki Yamasoto ugyanis nagy csatában 6-7, 6-1, 6-2-re verte a 13. kiemelt indonéz Jessy Rompiest, így ő küzdhet majd a szegedi tehetséggel a második fordulóban.

Susányi Zsófia az első Csongrád megyei teniszező, aki Grand Slam-viadal főtáblájára jutott. Párizsban, salakon, a Roland Garroson nem élte túl az első mérkőzést, a londoni füvön viszont győzelemmel mutatkozott be.

Előző sztori

Orvostörténeti múzeumot javasol Szabó László

Következő sztori

III. Szeged Grand Prix – túl a 8. körön