Bulvár

Ősszel lesz elsőfokú ítélet a korábbi börtönőr ügyében

Ősszel lesz elsőfokú ítélet a korábbi börtönőr ügyében

2008. június 19., csütörtök
Ősszel lesz elsőfokú ítélet a korábbi börtönőr ügyében

Csak ősszel, előreláthatólag szeptember 25-én hirdetnek ítéletet első fokon a barátnője megölésével vádolt egykori szegedi börtönőr ügyében – jelentette be Joó Attila tanácsvezető bíró csütörtökön Szegeden.

A vádlott elmeállapotával kapcsolatos kiegészítő igazságügyi szakértői vélemény az egyik szakértő betegsége miatt csak szerdára készült el. Mivel a véleménynek a vád-, a védőbeszédek és az ítélet szempontjából is döntő szerepe van, a tárgyalást el kell napolni – mondta a Csongrád Megyei Bíróság bírája.

Joó Attila

emlékeztetett rá, a kiegészítő szakértői vélemény elkészítését azért kellett elrendelni, mert ellentmondás volt a hatóság által kirendelt és a védő által felkért szakértői intézetek álláspontja között. A hatóság által megbízott szakértők szerint a 28 éves férfinél enyhe korlátozottság, személyiségzavar állapítható meg, a védelem által megbízott szerint intézet szerint a vádlott azonban súlyos fokban volt korlátozott. Az SZTE Igazságügyi Orvostani Intézetének szakértői kiegészítő véleményükben fenntartották korábbi álláspontjukat, mely szerint a vádlottnál megállapíthatók személyiségzavarra utaló személyiségjegyek, de ezek nem érik el a büntetőjogban rögzített betegségszintet. A vád szerint a 28 éves

F. Roland

2003 októberétől a büntetés-végrehajtásnál dolgozott, törzsőrmesteri rangban körletfelügyelői feladatokat látott el a Szegedi Fegyház és Börtönben. A férfi 2007. augusztus 6-án elment barátnőjéhez, akivel 2002-ben ismerkedett meg, és akivel 2004 vége óta élt együtt, de aki egy hónappal korábban elköltözött tőle. A lány a lakásában vacsorát készített, beszélgettek. A férfi azt gyanította, hogy különélésük során a lány kapcsolatot létesített egy szomszéd lépcsőházban élő közös barátjukkal, ám ezt mindkét érintett tagadta. Az étkezést követően a vádlott a konyhában magához vett egy 16 centiméteres pengéjű konyhakést, egy pólóval letakarta, s azt követően, hogy a lány távozásra kérte, harmincöt alkalommal megszúrta és megvágta a sértettet. A sérülések közül – melyek érintették a szívet, a tüdőt, a nyakat – tizenkettő önmagában is halálos lett volna. A férfi letakarta a holtestet, és távozott a lakásból. A vádlottat augusztus 11-én éjszaka fogták el Csongrádon, egy ifjúsági szálláson. A férfi a márciusban kezdődött per során bűnösnek vallotta magát, s mint mondta, megbánta tettét, amelynek elkövetésére azonban nem emlékszik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.