Mi van a moziban?

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nézzük (mint Rozi a moziban), mi vár ránk mozifronton?

Azt nem mondhatni, hogy nem maradtunk le semmiről, lesz upp-cupp by Balkan, Indiana Jones, de aki odavan a francia filmekért, különösen a feliratosokért, az még bekukkanthat a szegedi francia filmhét vetítéseire.

A múlt hétről átnyúló programsorozat utolsó két vetítése két drámát tartogat a Belvárosi mozi Balázs Béla-termében (Szeged,Vaszy Viktor tér 3.). Ezek:

június 01-02. 18.30 óra: Vízi liliomok (Naissance des pieuvres) – 2007, színes, feliratos, francia dráma, 85”, rendezte: Céline Sciamma

június 03-04. 18.30 óra: Szabályos szeretők (Les amants réuliers) – 2005, színes, feliratos, francia dráma, 178′, rendezte: Philippe Garrel
Helyszín: Belvárosi mozi, Balázs Béla-terem, Vaszy Viktor tér 3.
Az előadások 18.30-kor kezdődnek!

Maradva a Belvárosi mozinál, még elcsíphetjük a Guca című könnyed, szerb-cigányzenés eposzt. Aki szereti Boban Markovicot és fiát, Markot hallgatni, az ne vacakoljon, délután háromnegyed hatra jó programnak ígérkezik a film, melynek helyszíne a szerbiai háromnapos rezesbanda-fesztivál otthona, Guca. (Ja, és akinek megtetszik a hely szelleme, akár már be is írhatja programtárába, Gucát ugyanis egyre több honfitársunk látogatja… Mit mondjak, van olyan mint Kapolcs!)
Csütörtöktől ugyanitt Indiana Jones jön negyedszer, a műfaj kedvelőinek kihagyhatatlanul. Aki látta, dicséri is, meg…

A Grand Café mozitermében szerdáig a bárányok harapnak, és vérzik az olaj.

A belvárostól távol eső moziban a Cinema City Szegedben (Szeged Plaza, Kossuth Lajos sgt. 119.) szerdáig a műsor így néz ki.

Végül említsünk meg egy pénztárcára menő apróságot: Indiana a belvárosban 500-ért, a külvárosban 990-ért cserkészhető be, igaz utóbbi helyen online is próbálkozhatunk helyfoglalással.

Előző sztori

Trianon: Az összetartozás napja

Következő sztori

Munka és segély