Mai ajánlatunk: színház és önismeret

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ma két úton indulhatunk el, amennyiben programot keresünk Szegeden. Választhatunk a befelé fordulás, illetve a kitárulkozás és annak befogadása között. Az utóbbiakra a sörfesztivál mai rendezvényei és két színházi produkció ad alkalmat, előbbiekre két klubdélután.

Délután hat órától a Korona Szállóban (Petőfi S. sgt. 4.), a Közéleti Kávéház szervezésében ismerhetjük meg magunkat az erre felszólító verses összeállítás keretében. Vendég: Pleskó András nyugdíjas tanár, közreműködnek: Szekeres Kató, Hőris Edit, Kapócs János (versek), beszélgetőtárs: Polner Zoltán költő, házigazda: Dr. Bagdi Sándor nyugdíjas főiskolai docens.
Este hét órától tehetjük fel a “Hogyan változtassak az életemen?” kérdését magunknak a Új Akropolisz KKE klubjának szervezésében (Szeged, Juhász Gyula utca 36.) egy önismereti, életvezetési kurzus keretében, a változások könyvének hexagramjainak tükrében.

Az újszegedi Erzsébet ligetben tanyázó sörfeszivál programjai itt keresendőek, bár a sörök végigkóstolása önmagában is kitesz magáért…

Folytatódik a Kassai Thália Színház művészeinek szegedi vendégjátéka az újszegedi Rendezvényházban (Szeged, Közép fasor 1-3.). Délután öt és este nyolc órai kezdettel tekinthetjük meg Müller Péter SZOMORÚ VASÁRNAP című zenés játékát, elő Seress Rezső dalaival.
A darabot Korognai Károly vitte színre. Jegyek 1999 forintos áron a helyszínen és az alábbi helyeken kaphatók: Fekete Ház (Szeged, Somogyi u. 13.), Belvárosi mozi (Szeged, Vaszy Viktor tér 3.).
A városháza udvara este kilenc órakor nyitja meg kapuit a közönség előtt Guy Foissy Öbölből Vödörbe című zenés komédiájával. Szereplők: Nyertes Zsuzsa és Straub Rezső. Az előadások szombatig látogathatóak, jegyek a Tourinform irodákban kaphatóak 1990 forintos áron (Szeged, Dugonics tér 2.).

S hogy ne mondják, nem szóltunk időben, két programot ajánlunk már most péntekre. A Piros Úszóházon ismét 80′-AS PARTY – NEW WAVE ZENÉK A MÚLTBÓl & A JELENBŐL, melynek keretében fellép a szegedi A reChords zenekar, míg a Somogyi Rókusi fiókkönyvtárjában (Szeged, Vértói út 5., tel: 62/635-398) mesedélután olvasással és barkácsolással kisgyermekeknek délután négy órától!

Előző sztori

Fidesz: komoly lehetőséget szalasztott el a város

Következő sztori

A fesztiválváros: borra sör