Kaszás Gáborra és csapatára emlékeznek vasárnap

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeged-Székesfehérvár rangadó lesz a Széchenyi téren és a SZVSE-pályán

Fotó: Gémes Sándor

A legendás Kaszás-csapat játékosai és a jelenlegi szegedi labdarúgó-együttesek tagjai, szurkolói lépnek pályára vasárnap délután Szegeden a Videoton Baráti Kör képviselőiből, illetve korábbi és mostani NB I-es focistákból álló székesfehérvári alakulat ellen.

A Videoton Baráti Kör és a hamarosan egyesületté alakuló Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom közös rendezvényén az egykori kiváló edzőre, a tragikusan fiatalon elhunyt Kaszás Gáborra emlékeznek a szegedi és a székesfehérvári focibarátok. 1983/1984-ben Kaszás irányításával végzett a kilencedik helyen az NB I-ben a Szeol AK. Az esemény kapcsán tartott szerdai sajtótájékoztatón Nógrádi Tibor , a leendő egyesület elnöke elmondta: a szakember mindhárom gyermeke eljön vasárnap Szegedre.
A program fénypontja a 16 órakor a SZVSE-stadionban rendezendő nagypályás emlékmérkőzés lesz. Szegedi oldalon a 25 évvel ezelőtti legendás Kaszás-csapatból három fő, illetve a Tisza Volán, a SZVSE, az UTC és az FK 1899 Szeged aktív játékosai és szurkolók lépnek pályára, a Székesfehérvárt NB I-es futballisták és drukkerek alkotják majd. Nógrádi Tibor örömét fejezte ki, hogy a program társadalmi támogatottsága igen komolynak mutatkozik: szerelést húz Markovics Zsolt szegedi főrabbi is, s bár Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök hivatalos elfoglaltsága miatt személyesen nem tud jelen lenni, áldásáról és támogatásáról biztosította a szervezőket.
A rendezvénnyel a szurkolók közösen arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a végveszélybe került szegedi labdarúgás felelős vezetőket, felelős gondolkodást kíván. A Videoton Baráti Kör ebből az alkalomból petíciót juttat el a szegedi városvezetéshez .
A fehérváriak még februárban az elsők között vállaltak közösséget a szegedi labdarúgásban uralkodó áldatlan állapotok ellen tiltakozó szurkolókkal és sportolókkal.

A június 8-i Kaszás-emléknap tervezett programja:

– 14 óra 30: Videoton Baráti Kör–Ultras Szeged szurkolók közti mérkőzés (Széchenyi tér)
A játékvezetők: A Kaszás testvérek
– 14 óra 50: Tiszteletadás Kaszás Gábornak, a Szeol AK és a Videoton legendás edzőjének
– 14 óra 55: A székesfehérváriak felhívást adnak át a szegedi labdarúgás érdekében Szeged Megyei Jogú Város vezetőinek
– 15 óra: A fehérvári és szegedi labdarúgó szurkolók felvonulása a korzón
– 16 óra: Székesfehérvár–Szeged szurkolói nagypályás mérkőzés a SZVSE-stadionban, majd baráti beszélgetés Kaszás Gábor gyerekeivel és a legendás csapat tagjaival

Előző sztori

Szegedi rajzpedagógusok alkotásaiból nyílt kiállítás

Következő sztori

Kajak-kenu világkupa: csütörtöktől Peking a tét