Kajak-kenu: hatból négy délelőtt, most jön a java

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor – SzegedMa

A délelőtt vízre szállt hat magyar egység közül négy vette sikerrel a középfutamot a szegedi kajak-kenu Mol Világkupán.

Az egész délelőtt szakadó esőben 1000 méteren hárman kényszerültek „pótvizsgára”: K-1-ben Benkő Zoltán harmadik helyével továbblépett, Dobos Andrásnak viszont nem sikerült az első három között zárnia, ötödik lett, így ő a B döntőbe került, míg a C-1-ben próbálkozó Mike Róbert másodikként ért a célba, s ez is finálét ért.
A legrövidebb távon K-1-ben Dombi Rudolf harmadik, K-2-ben a Molnár Péter, Kadler Viktor duó első, a Varga Norbert, Babella Balázs kettős pedig hatodik lett, így csak az előbbi két egység került be a döntőbe.
A leghosszabb távon versenyző többi magyar egység már csütörtökön, az előfutamból kvalifikálta magát a végjátékra, míg az ötkarikás programban nem szereplő 200-on a legtöbb számban nem is rendeztek előcsatározásokat, mert kevesen neveztek.
A világkupa az első forduló az olimpiai válogatók sorában, a második körre június végén, a szegedi ob keretében kerül sor.
A versenyek ma 17 órától az 1000 méteres döntőkkel, illetve magyar szempontból talán legnagyobb izgalommal várt szám, a női K-4 500 m-es fináléjával folytatódnak a Maty-éren: először csap össze az olimpiai kvótáért a Kovács Katalin és Janics Natasa, valamint a Paksy Tímea és Benedek Dalma fémjelezte egység (képünkön Sári Nándor, Janicsék felkészítője és az eseményeket árgus szemekkel figyelő Angyal Zoltán szövetségi kapitány).
Szombaton 10 órától az 500 méteres középfutamokat, 15 órától az 500 méteres, 16.45-től pedig a 200 méteres döntőket rendezik, míg a viadalt 17.50-kor a női K-4 1000 méteres fináléja zárja.

Előző sztori

A Szegedi Szabadtéri Játékok előadásai

Következő sztori

Kiss-Rigó László elégedett a tatai döntéssel