Hódi Károly négy lóval küzd Vecsésen

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: SZEGEDma

Az utóbbi hetekben üldözi a balszerencse a kiváló szegedi fogathajtót, Hódi Károlyt. Bár fogata egyre jobb formába lendül, a csütörtökön kezdődő vecsési verseny sem lesz egyszerű számára.

Csütörtöktől vasárnapig Vecsésre figyelnek a lovassportok szerelmesei. Rangos nemzetközi fogathajtóversenynek ad otthont a Dobrovitz Lovaspark, a viadal egyben a második válogatót jelenti a szeptemberi hollandiai vb-re készülő négyesfogatok számára.

A hazai ászok mellett több külföldi világbajnok (így a svéd Eriksson és a svájci Ulrich) is indul a négyesek igen rangos mezőnyben. Ott lesz a rajtnál a kettesfogathajtásban háromszoros világbajnoki ezüstérmes, egyszeres bronzérmes szegedi Hódi Károly (képünkön) is, aki az idei esztendőben a „nagykategóriában” szeretné kivívni a vb-csapatba kerülést.

Az első, fábiánsebestyéni válogatón három rivális – Lázár Zoltán, Dobrovitz József és Juhász László – előzte meg, s Hódi Vecsésen is arra törekszik, hogy a négy legjobb magyar között végezzen – előreláthatólag ennyien képviselik majd színeinket Hollandiában. Egyre több akadály tornyosul azonban a kiváló versenyző előtt.

„Még nincs két hete, hogy egy németországi viadalon nem tudtam elindulni, mert a rajt előtt kizárták az egyik lovamat. Erre most Vecsésen egy másik szereplését tiltották meg a versenybírák sántaság gyanúja miatt. Ő egy számban ment volna, így most a három próbát cserelehetőség nélkül, négy lóval vagyok kénytelen teljesíteni. Remélem, semmi nem jön már közbe, mert így is durván csökkentek az esélyeim a véletlenek szerencsétlen összejátszása következtében” nyilatkozta a SZEGEDma.hu-nak Hódi. Hozzátette: különösen azért elkeseredett, mert úgy érzi, hogy fogata folyamatosan összecsiszolódott, a lovak egyre jobban mennek.

A négyesek versenye pénteken a díjhajtással indul Vecsésen, Hódi Károly 15 órakor hajt a négyszögbe. A maratonhajtást szombaton, az akadályhajtást vasárnap rendezik. Az eredményekről folyamatosan beszámolunk portálunkon.

Előző sztori

Csúszós pályán pattog tovább a labda

Default thumbnail
Következő sztori

Mozgolódó MSZDP-sek Csongrádban

Legutóbbi hasonló cikkek