Hangoskönyvek készülnek szombaton Szegeden

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Fotó: Gémes Sándor

A vakok és gyengénlátók számára olvasnak fel könyveket a szegedi Hangoskönyvtárban szombaton a vállalkozó szellemű segítők az Önkéntesek Napja alkalmából.

A felolvasás tizenegy órától kezdődik, és délután négy óráig tart majd. Már vannak, akik beosztás alapján érkeznek majd, de bárki csatlakozhat a nap folyamán is – mondta az MTI-nek Zsivkovitsné Gyenes Krisztina, a Szegedi Önkéntes Központ szakmai koordinátora.
Aki vállalkozik a felolvasásra, magával viheti kedvenc irodalmi olvasmányát, versét, novelláját, amit tolmácsolhat a helyszínen megjelent vakok és gyengénlátók részére, ezzel gyarapítva a Hangoskönyvtár adatbázisát is.
A szegedi központ 2006 júniusában nyitotta meg kapuit. Munkájuk során az ott dolgozók önkénteseket közvetítenek szegedi civil- és nonprofit szervezetekhez. Az önkéntesek beérkeznek a központba, és egy katalógusból kiválasztják, hogy milyen tevékenységet végeznének szívesen, a munkatársak pedig segítenek felvenni a kapcsolatot az önkéntest kérő szervezettel.
Az önkéntes munka során lehetőség van például kórházban levő gyerekeknek mesét olvasni, vagy korrepetálni tartósan beteg gyermekeket, esetleg mozgássérülteket kísérni, vagy állatokat gondozni. A központ csaknem negyven civil szervezettel áll kapcsolatban.

Előző sztori

Szűcs Fehérrel – feketén

Következő sztori

Becsey: Csak a csatlakozási feltételeket kérjék számon Szlovákián!