Bulvár

Első fokon életfogytiglan a testvérét megölő férfinak

Első fokon életfogytiglan a testvérét megölő férfinak

2008. június 5., csütörtök
Első fokon életfogytiglan a testvérét megölő férfinak

Egyik öccsét halálosan, másik testvérét könnyebben megsebesítette egy katonai bajonettel az a kiszombori férfi, akit emiatt csütörtökön életfogytiglani fegyházbüntetéssel sújtott a Csongrád Megyei Bíróság Szegeden.

A

Joó Attila

bíró vezette tanács kimondta, a kiszombori férfi legkorábban harminc év múlva szabadulhat büntetéséből. A bíróság elrendelte az alkoholbeteg férfi kényszergyógykezelését is. Az ítéletben ismertetett tényállás szerint a 49 esztendős férfi, aki felesége 1992-es meggyilkolását követően 2000-ben szabadult a börtönből, rendszeresen jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, ilyenkor agresszíven viselkedett. 2008. január 11-én is több liter bort ivott, estére erősen leittasodott. A férfi délután hazaérkezve bement testvérei szobájába, akiket már két nappal az eset előtt azzal fenyegetett, hogy leszúrja őket. A vádlott egyik testvérére támadt egy 19,5 centiméter pengehosszúságú késsel. Mellkasa felé szúrt, ám csak könnyebb sérülést okozott, köszönhetően annak, hogy a férfinak sikerült egy piszkavassal védekeznie. Ezt követően a vádlott másik öccse ellen fordult, aki a szobában az egyik ágyon aludt. A férfi a késsel a védekezésképtelen testvérét olyan erővel szúrta mellkason, hogy az egyik bordájából letört egy két és fél centiméteres csontszilánk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.