Arccal a pénzmosás felé

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ezek a vidékiek, azaz mi, pedig keressük a beígért anyagokat, de semmi olyat nem találunk, amit másutt ne lelhetnénk fel. Szóval ahelyett, hogy a ablakot nyitott volna a világra, a MeH egy vakablak mögé bújik, és onnan próbálja tagadni az értelmetlen, megmagyarázhatatlan, haveri zsebekbe juttatott közadakozás tényét.

Hogy nem sül le a képükről bőr! A potom kétszázmillió forint összköltségű kormányszóvivői portál életrehívását és létjogosultságát azzal indokolják a kormányszóvivők, hogy így a fontos kormányzati információkat közelebb tudják hozni a vidéki újságírókhoz. Ezek a vidékiek, azaz mi, pedig keressük a beígért anyagokat, de semmi olyat nem találunk, amit másutt ne lelhetnénk fel. Szóval ahelyett, hogy a ablakot nyitott volna a világra, a MeH egy vakablak mögé bújik, és onnan próbálja tagadni az értelmetlen, megmagyarázhatatlan, haveri zsebekbe juttatott közadakozás tényét.

Ne feledjük, a szintúgy közpénzből fenntartott Magyar Távirati Iroda mindig ott van a szóvivői tájékoztatókon, hisz ez a dolga – a köz szolgálata -, a vidéki sajtóorgánumok kiszolgálása. (Igaz, ezért szerkesztőségünknek is fizetnie kell, de a pénzért cserébe híreket kapunk, míg a kormanyszovivo.hu látogatása nem kerül egy árva petákba, ott azonban nem is találunk egyedi, érdemi információt.)
Ebben a sehogyan nem magyarázható kétszázmilliós síbolásban benne van mindaz a cinizmus, mellyel Gyurcsány és csapata naponta átvág minket a palánkon. A “portál” galériája üres, a videók helyén nem találni semmit, nem véletlen, hogy a hivatkozott oldal ingyen létrehozott paródiája egy nap alatt elkészült!
Érdekes hogy egy kimondottan szellemes módon, parlamenti tudósításokat is közvetítő
blog
mindazt megvalósítani képes néhány százezerből, amit a kormányszóvivői portálnak tudnia kéne.
Átlátszó pénzmosásról van itt szó. Mi sem bizonyítja jobban ezt, mint az ebből kilencmilliónyit szakító Honti Pál nevének és cégének, a Digital Natives Kft.-nek ismételt felbukkanása.

Honti Pál neve nem ismeretlen a szegediek előtt. Szegediként került a rendszerváltást követő eredeti tőkefelhalmozás strómanjai közé, egyre gyakrabban járt a fővárosba, majd végül ott ragadt gyakran váltogatva pozícióit Gyurcsány környezetében.

Honti korábban négy Gyurcsány-érdekeltségben is megfordult: az Altusnak igazgatósági és felügyelőbizottsági tagja, az Agóra Marketing Kft.-nek és a Partagas Management Kft.-nek ügyvezetője, továbbá az akkor még Gyurcsányhoz kapcsolható Perfekt Rt.-nek marketingigazgatója volt. Honti két cége rendszeresen sokmilliós állami megbízásokhoz jut. Emellett Honti a Gyurcsány által a baloldal megújítására összegründolt, jelenleg szétesőben lévő, a Gyurcsány-blognak tárhelyet biztosító “Amőba” nevű szervezetben is szerepet vállal mint kuratóriumi tag…

Pedig a portálépítő tevékenység, mint mondom, akár társadalmi munkában is bevállalható lett volna néhány lelkes, jó szándékú baloldali amatőr bevonásával.
Utóbbiakból, mint az ábra is mutatja a MeH közelében, egyre kevesebb van, Honti Pálokból meg egyre több!

Előző sztori

Ifjúsági sakk-Eb, squash és kispályás labdarúgás

Következő sztori

A fallabda mesterei Szegeden: sport és szórakozás