A fehérvári szurkolók szolidárisak a szegedi focit féltőkkel

Cikkünk frissítése óta eltelt 12 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Kaszás-csapat 25 éves jubileumára emlékeznek vasárnap Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

Közös rendezvényt tart vasárnap délután Szeged labdarúgása érdekében a Videoton Baráti Kör és az Együtt a Szegedi Labdarúgásért mozgalom. A székesfehérvári és a szegedi focibarátok az egykori kiváló edzőre, Kaszás Gáborra emlékeznek.

A főszervező Együtt a Szegedi Labdarúgásért csoportosulás hamarosan egyesületté alakul, az alapító iratokat már beadták a bíróságra – mondta el a SzegedMa.hu-nak Nógrádi Tibor (képünkön), a leendő egyesület elnöke.
Az új formával hármas célt kívánnak elérni: a szegedi labdarúgás hagyományainak ápolása, rendezvények szervezése, illetve a mindenkori labdarúgás problémáival való konstruktív, előremutató törődés szerepel terveik között. A vasárnapi rendezvényre is ezek jegyében kerül sor.

Szurkolói barátságos

Az utolsó kiváló, érdemes szegedi futballegyüttest, az immár 25 éves legendás Kaszás-csapatot idézik meg. A Kaszás testvérek játékvezetése mellett a Széchenyi téren, majd később a SZVSE-pályán is összecsapnak a szegedi és a székesfehérvári szurkolók, akik közösen tisztelegnek Kaszás Gábor emléke előtt.
Kaszás Gábor szegediként élte meg azt a három évet, míg a Tisza-parti gárda kispadján ült. Ezt követően a Videotonnal is sikereket ért el, mielőtt tragikusan fiatalon elszólította a sors” – magyarázza Nógrádi Tibor.
A Videoton Baráti Kör még februárban az elsők között vállalt közösséget a szegedi labdarúgásban uralkodó áldatlan állapotok ellen tiltakozó szurkolókkal és sportolókkal. A fehérváriak képviselői vasárnap petíciót nyújtanak át a szegedi városvezetésnek, mely – véleményük szerint – nem tekinti partnernek a helyi focibarátokat, szurkolókat. A Videoton Baráti Kör tagjai beadványukkal fel kívánják hívni a figyelmet a csongrádi megyeszékhely labdarúgásának tarthatatlan helyzetére.

Mi lesz a Dorozsma pénzével?

Szegeden eközben továbbra sem csökken a feszültség a foci körül. Kiszivárgott s portálunkhoz is eljutott hírek szerint a sportbizottság csütörtöki ülésén a kértnél jóval kevesebb támogatást kaphat a dorozsmai utánpótlás-labdarúgás, ami összefüggésben állhat azzal, hogy a megalakuló Együtt a Szegedi Labdarúgásért Egyesület elnöke társadalmi munkát végez a dorozsmai csapatnál. Természetesen az érintettet is megkérdeztük az ügyben. Nógrádi Tibor azt mondta: hallotta a szóbeszédet, de az ülés előtt azt maga részéről nem kívánja kommentálni, s bízik a városvezetés korrektségében.

A június 8-i Kaszás-emléknap tervezett programja:

– 14 óra 30: Videoton Baráti Kör–Ultras Szeged szurkolók közti mérkőzés (Széchenyi tér)
A játékvezetők: A Kaszás testvérek
– 14 óra 50: Tiszteletadás Kaszás Gábornak, a Szeol AK és a Videoton legendás edzőjének
– 14 óra 55: A székesfehérváriak felhívást adnak át a szegedi labdarúgás érdekében Szeged Megyei Jogú Város vezetőinek
– 15 óra: A fehérvári és szegedi labdarúgó szurkolók felvonulása a korzón
– 16 óra: Székesfehérvár–Szeged szurkolói nagypályás mérkőzés a SZVSE-stadionban, majd baráti beszélgetés Kaszás Gábor gyerekeivel és a legendás csapat tagjaival

Előző sztori

Biciklit lopott, mert az övét is ellopták?

Következő sztori

Trianon és Szeged