Bulvár

Szegedi betöréssorozat feltételezett elkövetőit fogta el a rendőrség

Szegedi betöréssorozat feltételezett elkövetőit fogta el a rendőrség

2008. május 28., szerda
Szegedi betöréssorozat feltételezett elkövetőit fogta el a rendőrség

A rendőrség gyanúja szerint az elmúlt két hónapban több szeged-kiskundorozsmai házba tört be az a két fiatalember, akiket a kedden fogtak el - közölte Lázár Szvetozár alezredes szerdán a csongrádi megyeszékhelyen.

A feltételezett elkövetők jellemzően azt használták ki, hogy a családi házak kertjének kapuit a tulajdonosok általában ugyan bezárták, de a lakás ajtaját nem - mondta a Szegedi Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Hozzátette: a gyanúsítottakat az sem zavarta, ha zárt ajtókra bukkantak, felfeszítették a zárakat és a kapukat. Az egyik férfit öt, a másikat hét vagyonelleni bűncselekménnyel gyanúsította meg a rendőrség, összesen azonban csaknem húsz cselekményt rónak a terhükre. A gyanúsítottak kerékpárt, készpénzt, mobiltelefonokat vittek el a lakásokból, összesen 1,8 millió forint értékben - tudatta az alezredes. A húsz év alatti gyanúsítottak ellen, más vagyonelleni bűncselekmények miatt jelenleg is büntetőeljárás folyik, egyikük a közelmúltban szabadult az előzetes letartoztatásból - közölte

Lázár Szvetozár

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.