Fábiánné utolsó öt embere is Szegedre tart?

Cikkünk frissítése óta eltelt 15 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Fábiánné Rozsnyói Katalint nem lepte meg, hogy Janics Natasa, majd Kovács Katalin után az újdonsült Európa-bajnok női kajakos duó, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta csapatát. A hatszor is az év edzőjének választott szakembernél aki az MTI-nek beszélt erről így öt női kajakos maradt.

„Megalakult az új magyar olimpiai négyes” kommentálta a történteket a távirati irodának Fábiánné Rozsnyói Katalin, aki mint mondta még kitart, s egyelőre továbbra is Szolnokon tartózkodik. „Amikor ugyanis a két lány bejelentette, ők is Szegedre költöznek, megkérdeztem Kozák Danutát, miért mennek el, ő ezt válaszolta: „Nekem szimpatikusabb az a négyes, amelyikben a Kovács Kati és a Janics Natasa is benne ül.”

– Kozák az Eb-ezüstérmes négyesben is szerepelt. Nem rázta meg az újabb távozás ténye?

– Engem már semmi nem lep meg, még a férjem és legfőbb tanácsadóm, Fábián László olimpiai bajnok kajakos élcelődése sem. Ő ugyanis azzal cukkol, hogy ne keseregjek, szombatra már csak ketten leszünk. Egyébként Kozáktól azt is megkérdeztem, akar-e még jövőre is versenyezni. Őket ez most nem érdekli, el van telve a Kovács Katival folytatott beszélgetésekkel, aki bevallottan hívta őt és Szabót, hogy velük szívesen menne négyest, mint inkább a volt MTK-beli társaival. Katira egyébként jogosan néznek fel, ő mindig rendesen végezte az edzéseket, ő egy igazi példakép az ilyen fiatalok számára.

– Ennél konkrétabb kérdést nem tett fel tanítványának?

– Felemlítettem neki, hogy benne ültél az Eb-ezüstérmes négyesben, amely háromnegyed részben kész volt az olimpiai erőpróbára is. Ezt most veszni hagyod? kérdeztem, de nem jött érdemi válasz.

– Kozák távozásával megbomlott az a négyes, amelynek egyértelmű joga volt a szegedi Világkupán való indulásra. Ezek után mi lesz?

– Ettől kezdve minden a kapitány, Angyal Zoltán döntésétől függ, mivel a négyesben a kiírás szerint nem lehet cserélni. Így nem tudok mást mondani a maradék öt lánynak, hogy vagy megveritek a túloldaliakat, vagy…

– Mást nem mondott nekik?

– Azt is felajánlottam az „ötöknek”, hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre, és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfiszakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok.

Erre mit válaszolt Paksy Tímea, Benedek Dalma, Fazekas Krisztina, Patyi Melinda és Keresztesi Alexandra?

– Azt válaszolták, hogy még fontolgatják a felvetésemet. Amint fentebb mondtam, a történtek után már semmin nem lepődnék meg.

Előző sztori

Együttműködés az Arad és Csongrád megyei múzeumok között

Következő sztori

Nemzetiségi Napok kezdődtek Szegeden