Kultúra

Együttműködés az Arad és Csongrád megyei múzeumok között

Együttműködés az Arad és Csongrád megyei múzeumok között

2008. május 22., csütörtök
Együttműködés az Arad és Csongrád megyei múzeumok között

Közös néprajzi kiállítások, európai uniós pályázatok és régészeti tapasztalatcsere is része annak az együttműködésnek, amelyről Arad és Csongrád megyei múzeumainak vezetői írtak alá megállapodást Szegeden.

Zakar Péter, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke, aki Búza Gáborral, az Arad Megyei Tanács alelnökével együtt jelen volt a dokumentum aláírásán, csütörtökön az MTI-nek elmondta: Csongrád megye szeretné kiterjeszteni a stratégiai együttműködést Temes megye mellett Arad megye felé is.

Ennek része a múzeumok közötti kulturális együttműködés kereteiről kötött megállapodás is, amelyet Zombori István, a Csongrád Megyei Önkormányzat Múzeumának igazgatója és Peter Hügel, az aradi közgyűjtemény vezetője kedden látott el kézjegyével.

Mindkét múzeum számára fontos, hogy megosszák egymással az Arad megyében és Csongrád megyében is aktuális autópálya-építés régészeti feltárásának szervezeti illetve szakmai tapasztalatait hangsúlyozta Zakar Péter.

Hozzátette, hogy az együttműködés keretében néprajzi jellegű kiállításokat is rendeznek majd a szakemberek, illetve a tervek szerint a múzeumok együtt nyújtanak be európai uniós pályázatot.

Az összefogásnak köszönhetően lendületet kaphat az egykori Aradi Ereklyemúzeum anyagának restaurálása, feldolgozása és publikálása is mondta Zakar Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.