Bulvár

Azonosították a szegedi kukások cserbenhagyóit - román gyanúsított

Azonosították a szegedi kukások cserbenhagyóit - román gyanúsított

2008. május 28., szerda
Azonosították a szegedi kukások cserbenhagyóit - román gyanúsított

A rendőrség azonosította annak az autónak a sofőrjét és utasát, amelyik május 5-én elütötte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozóját, a két ember segítségnyújtás nélkül hagyta el a baleset helyszínét - közölte Kónya Zsolt százados szerdán a Tisza-parti városban.

Május 5-én kora délután egy személygépkocsi elütötte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozóját, majd hátulról a kukásautónak ütközött - mondta a balesetről a szegedi rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője. Az autó sofőrje és utasa a balesetet követően kipattant a járműből és elfutott a helyszínről. Az egyik szemétszállító munkás súlyosan, a másik könnyebben sérült meg - tudatta a százados. A rendőrség szag- és ujjnyomokat rögzített a helyszínen, tanúkat hallgatott meg, és sikerült azonosítania a sofőrt, egy 19 esztendős román férfit és az utast, a járművezető anyját. Ellenük segítségnyújtás elmulasztásának bűncselekménye miatt indult eljárás, s a sofőrt közlekedési baleset gondatlan okozásának vétségével is gyanúsítják - közölte

Kónya Zsolt

. A százados elmondta, a férfi nem ismeretlen a magyar hatóságok előtt, egy korábban elkövetett rablás miatt 2005-ben tíz esztendőre kiutasították az országból. Álnéven, feltételezhetően hamis iratokkal érkezett vissza Magyarországra. Többször is intézkedtek vele szemben a hatóságok, de csak a nyomozás során derült ki, hogy egy és ugyanazon személyről van szó. A gyanúsítottak a balesetet követően feltehetően azonnal visszatértek Romániába - tette hozzá. A magyar rendőrség a nyomozás során már fölvette a kapcsolatot a román hatóságokkal, a gyanúsítottak elfogása érdekében várhatóan kérik a szomszédos ország rendőrségének segítségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.