/

Azonosították a szegedi kukások cserbenhagyóit – román gyanúsított

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrség azonosította annak az autónak a sofőrjét és utasát, amelyik május 5-én elütötte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozóját, a két ember segítségnyújtás nélkül hagyta el a baleset helyszínét – közölte Kónya Zsolt százados szerdán a Tisza-parti városban.

Május 5-én kora délután egy személygépkocsi elütötte a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. két dolgozóját, majd hátulról a kukásautónak ütközött – mondta a balesetről a szegedi rendőrkapitányság közlekedési osztályának vezetője.
Az autó sofőrje és utasa a balesetet követően kipattant a járműből és elfutott a helyszínről. Az egyik szemétszállító munkás súlyosan, a másik könnyebben sérült meg – tudatta a százados.
A rendőrség szag- és ujjnyomokat rögzített a helyszínen, tanúkat hallgatott meg, és sikerült azonosítania a sofőrt, egy 19 esztendős román férfit és az utast, a járművezető anyját. Ellenük segítségnyújtás elmulasztásának bűncselekménye miatt indult eljárás, s a sofőrt közlekedési baleset gondatlan okozásának vétségével is gyanúsítják – közölte Kónya Zsolt.
A százados elmondta, a férfi nem ismeretlen a magyar hatóságok előtt, egy korábban elkövetett rablás miatt 2005-ben tíz esztendőre kiutasították az országból. Álnéven, feltételezhetően hamis iratokkal érkezett vissza Magyarországra. Többször is intézkedtek vele szemben a hatóságok, de csak a nyomozás során derült ki, hogy egy és ugyanazon személyről van szó.
A gyanúsítottak a balesetet követően feltehetően azonnal visszatértek Romániába – tette hozzá.
A magyar rendőrség a nyomozás során már fölvette a kapcsolatot a román hatóságokkal, a gyanúsítottak elfogása érdekében várhatóan kérik a szomszédos ország rendőrségének segítségét.

Előző sztori

Szegedi betöréssorozat feltételezett elkövetőit fogta el a rendőrség

Következő sztori

Top 10-es bűnözőt fogtak Szegeden