Vélemény

„Nyugdíjboogie”

„Nyugdíjboogie”

2010. január 28., csütörtök
„Nyugdíjboogie”

Emlékeznek még a démonizálás kifejezésre, amit egy Erdélyben tartott előadáson „vezetett” be talán az egész magyar politikatörténelembe, s leplezte le szívén átszűrve e terminus technicust két ifjú modern szoci, Nyakó István és Ujhelyi István?

Na most a 2010-es választások alkalmából bemutatják gyakorlatban is. Nyakó, a jelenlegi kormányszóvivő e szavakkal beszélt a modern szocialisták kampányfilozófiájáról akkor: "ha szavazásra akarjuk bírni az embereket, ellenséget kell keresni, ha nincs, akkor démonizáljunk valakit, mert ma már csak ettől mennek el az emberek voksolni". A másik idézet így hangzott: "Minden szavazat számít. Az meg, hogy hogyan szerezzük meg, soha ne derüljön ki." És láss csodát, a nyugdíjak ügyében pontosan végigkövethető, ahogy csúsztatásokkal és „trükkök százaival” dagasztottak kampánytémává és igyekeznek a H1N1 járvány hisztéria-szintjére emelni egy olyan problémát, amit minden kormánynak előbb-utóbb kezelnie kell. Mocskos dolog az idősek egzisztenciális félelmeire játszani, de még mocskosabb azt elhazudni a fiataloknak, hogy aki tisztességgel dolgozik, majd öreg korára ez a rendszer biztonságot nyújt. Mert nem nyújt. A mai rendszer, má’ bocsánat, de szar. Csakis politikai okok miatt, az MSZP szavazótáborával való sakkozás okán (egy felmérés alapján 54 év az átlagélet koruk) nem merik e rendszert igazi reform alá vonni immár 8 éve. Csak a finom korrekció kifejezéssel akarnak lassan lefarigcsálni az évi 500 (!) milliárdos nyugdíjdeficitből. Mocskos dolog. Hogy is hangzott: a szocialista párt minden idők "legmocskosabb" kampányára készül - mondta Ágh Péter, a Fidesz országgyűlési képviselője egy tavalyi sajtótájékoztatón. Egy kommentelő a SZEGEDma.hu-n rendre ezt az idézetet írta be hozzászólásába, minden olyan cikkhez, ahol a Fidesz a kormány munkáját kritizálta. Ez a bölcs ember azonban január óta hallgat, amióta elkezdték a szocialisták ez egyik legmocskosabb játékukat az idős emberek félelmeire játszva. Hallgasson is, a démoneregetők meg szégyelljék magukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.