Akik átláttak a felhőkön

2011. január 4., kedd · Hozzászólok

Ahogy arról portálunk egy szép, színes cikkben már beszámolt, kedden délelőtt jelentős mértékű napfogyatkozást figyelhettünk meg. Bár a híradások arról szóltak, hogy Szegeden valami tejfehér „sötétség” akadályozta a polgárokat abban, hogy e különleges szépségű égi jelenségben gyönyörködjenek, akadtak olyanok, akik sok éves meditációk és jógagyakorlatok miatt más dimenziókat is meg tudnak mozgatni, így nekik holmi felhőhab nem okozott akadályt (a Buddha-szint közelében állók még szobán keresztül is megpillanthatták a jelenséget).
Tovább »

Zebraindex avagy a bunkómérce

2010. április 9., péntek · 7 hozzászólás

„Mentem az utcán és két srác belém kötött az egyik pofán vágott, a másik gyomron rúgott” – mondta egy emo ismerősöm a minap, mikor a piacon összefutottam vele (épp paszternákot keresett, mert annak a főzete jót tesz a hajnak). Előfordul, mondtam neki, és biztosítottam, hogy nem feltétlen a szűk gatyájából kikandikáló fenékvágása, a háromszínűre festetett ropogósra vasalt haja, vagy a 12 piercing az oka a verésnek, de még csak nem is a feketére festett köröm. Ezek csak megkönnyítik társadalmunk egyfajta balkáni bunkóságának az agresszívebb árnyalatú kitöréseit. Ez egy mélyről jövő kód, itt bennünk. Azzal nyugtattam ifjú lázadó embertársam, hogy nem kell ám emokat őrjáratra küldenünk a városba, épségüket kockáztatva, hogy felmérjük bunkóságunk fokát, minőségét. „Van nekem egy úgynevezett zebraindexem e célra” – mondtam és megtöröltem szeme sarkába könnyezett szempillafestékét.
Tovább »

Muppet Show, Jobbik és egy gorilla

2009. november 8., vasárnap · 11 hozzászólás

Szeretek szenvedni, ja, ezért követem is nagy bőszen a közgyűlési tudósításokat, s mit olvasok: hogy a Jobbik szegedi politikuspalántái megsértődtek, mert a Daily Mail helyi mutációjának internetes oldalán a tudósító merte őket a Muppet Show karzaton ülő öregjeihez hasonlítani.
Tovább »

Álláshirdetés

2009. október 22., csütörtök · 6 hozzászólás

Egy szegedi hirdetőújságban találta kolléganőm:

A Történelmi Kisgazdapárt a megye egész területére 25 éves kortól 35 éves korig megyei elnök, megyei főtitkár és megyei pártigazgató munkakörbe személyek jelentkezését várja. Elvárás: középiskolai végzettség. Munkakör: megye egész területén párt alapszervezetek létrehozása. Amit kínálunk: 110 000 forint nettó bér – három hónapos próbaidőt követően – 250 000 nettó bér. Fényképes önéletrajzzal, telefonszám megadással jelentkezést várjuk Történelmi Kisgazdapárthoz címezve email címre.

Erre mondják tőlünk nyugatabbra: no comment!A