Ötödik hét – „Nem beszélek magyarul”

2012. szeptember 6., csütörtök · Hozzászólok

Az idő még mindig nem javult meg, szürke és hideg továbbra is. Sőt, amit még nem is mondtam, havat is látni a városban, mert mint ahogy idén Szegeden, itt, Anchorage-ban is télen összegyűjtötték a havat, és elszállították a város külsőbb körzeteibe. Az idei télen annyira sok volt a hó, hogy vannak kupacok, amelyek még most is több méteresek, mert nem sikerült elolvadniuk.
Tovább »

Negyedik hét – Ne szennyezd Alaszkát! + FOTÓK

2012. augusztus 21., kedd · Hozzászólok

Mára az ittlétem feléhez értem, és sok mindent megtudtam Alaszkáról, mint államról. Itt például az emberek olyan nevet adnak a gyereküknek, amilyet csak akarnak. Tehát nem úgy van, mint nálunk, vagy más államokban, hogy a fura neveket anyakönyveztetni kell, nem, itt bárhogy hívhatják a gyerekedet. Mostanában például az a divatos, hogy keresztnévnek is egy vezetéknevet adnak a szülők.
Tovább »

A 2. hét – Boldog július negyedikét!

2012. július 24., kedd · Hozzászólok

A héten északra utaztunk. Kedden indultunk el egy jól ’meghosszabbított’ hétvégére, és csak szombaton érkeztünk vissza. Első este egy vadkempingben aludtunk, ahol a táj tényleg kifogástalan volt, viszont a bejáratnál és néhány helyen papírokra fel kellett jegyezniük az arra járóknak, mikor találkoztak a területen utoljára medvével. Ez egy kicsit elbizonytalanított a szabadban alvással kapcsolatban, de ennek ellenére jót aludtam, medvementesen.
Tovább »

A kifizetődő szenny?

2012. június 27., szerda · 6 hozzászólás

Zaklatott és dühös lettem, vonyítani akarok, mert nem értem hogyan süllyedt oda ez a médiaborzalmas világ, hogy úgy kelljen lefetyelnem a reggeli kávémat, hogy közben horror, őrület, ördög és pokol tör elő vastag címekkel, az egyébként a megye társadalmával helyi hírekre „szerződött” újságból.
Tovább »

Óvodásrajzok kiállítása Újszegeden

2012. március 31., szombat · Hozzászólok

Kedves Újszegedi Óvodások és Általános Iskolások! Örömmel hirdetjük nektek, hogy
Kormos Tibor, Rózsavölgyi József György, Pocsai Blanka, Újszeged önkormányzati képviselői, és a Bálint Sándor Művelődési Ház 2012. április 19. – május 5. között a Bérkert utcai, a Fő fasori, a Temesvári körúti, Baross L. u-i (Odessza I. sz.), a Vedres utcai és a Tiszaparti Óvodák; a Gregor József Általános Iskola, a Tisza–parti Általános Iskola és a Vörösmarty Mihály Általános Iskola óvodásai és általános iskolai tanulói részére megrendezik a XXI. Újszegedi Gyermekrajz Kiállítást, „ép testben ép lélek” címmel.
Tovább »

Léleknyomok

2011. október 29., szombat · Egy hozzászólás

Nemhogy szólni, szuszogni sem mert. Érezte a vastag fájdalmat, az ütemes zihálást, amely, épp, mint a görcsös feszítés lent, szép lassan egyetlen, hosszan kitartott rezgéssé változott. Nem tudta még, hogy a vörös mag fehér sebe az élet karcolása lesz, s reggel, miután a fiú távozik, az a halványpiros folt a lepedőn, szüzességének leszakadt tükre, egy lélek lábnyoma.
Tovább »

Kommentár a hiányzó szegedi koncepcióhoz

2011. október 20., csütörtök · 7 hozzászólás

Az épülő Árkád miatt a belvárosi kereskedők tüntetéssel, petícióval hívták fel a városvezetés figyelmét arra, hogy könnyen elnéptelenedhet a város. Ügyükkel szerdán bizottsági ülésen foglalkoztak, ahol döntés született egy belvárosi koncepció kidolgozásáról, amely a kiskörúton belüli arculatot, kereskedelmi, szolgáltatói megjelentést hivatott majd megjelölni.
Tovább »

Gőzölgő Tisza

2011. október 18., kedd · 8 hozzászólás

gozolgotisza01_pb Aki a szokásos reggeli rohanásban pár pillanatra körül tud nézni, időnként kifejezetten érdekes dolgokat láthat. A hirtelen erős lehűlés, a reggeli fagypont körüli hőmérséklet és a Tisza vizének a levegőétől még jócskán eltérő hőmérséklete következtében a víz felszínén gejzíreket megszégyenítő gőzfelhő alakult ki.
Tovább »

Szeged és a visszakacsintó 50-es évek

2011. augusztus 15., hétfő · 2 hozzászólás

Nem akarok a médiatörténet gödrébe zuhanni, itt a felszínen is épp elég a kosz és a sötétség. Viszont felettébb beszédes, hogy mióta egy gaz náci felismerte, micsoda propagandalehetőség van abban, ha a kisebb-nagyobb hazugságokra, ördögi ideológiákra ráhúzzuk Justicia ruháját, azóta ez az öltöztetősdi csak még körmönfontabb lett. Tovább »

Dzsudzsák ma halacska?

2011. június 13., hétfő · Hozzászólok

Egy süllő mondjuk? Aki úszik a tiszta patakban, ugrál, virtuóz mozdulatokkal csípi el a legyeket, rovarokat és ahelyett, hogy ezen utat folytatva egész a forrásig ficánkoljon, inkább önként ráharap egy kövér pecás gyémánthorgára, hogy a milliomos aranykalitkájában éljen tovább. Sokan gondolják így. Pedig szerintem Dzsudzsák döntése sokkal egzaktabb.
Tovább »

Irodalom a BlogBokszban

2011. június 6., hétfő · Hozzászólok

Merész vállalkozásra adta fejét szerkesztőségünk. A SZEGEDma.hu szellemiségéhez mérten igyekszik rovataiba némi kuriózumnak számító írást, cikket megjelentetni, miközben próbálja tartani a minőségi igényeket is. Ezért úgy döntöttünk, hogy a BlogBoksz rovatunkban teret adunk két „bloggernek”, akik irodalmat csempésznek az egyre népszerűbb blogok közé.
Tovább »

Régen várt lépés(ek) a sportért

2011. május 30., hétfő · Egy hozzászólás

A pénteki közgyűlésen egy kisebb lépést tettek a képviselőink a szegedi sport felvirágoztatása felé, ugyanis – a szocialisták kivételével – mindenki megszavazta a létesítmény-fenntartó egyesületek számára azt a 27 millió forintot, amit karbantartásra, kisebb fejlesztésekre költhetnek ezek az sportegyesületek. Tovább »

Szegedi lakos írásbeli figyelmeztetése Botka Lászlónak

2011. május 23., hétfő · 11 hozzászólás

Én mint szegedi lakos és a polgármester munkáltatója ezennel írásbeli figyelmeztetésben részesítem Botka Lászlót és kabinetjét, mert állításával ellentétben nem képviselik teljes mértékben a város polgárainak érdekeit, megengedhetetlen nyilatkozataikkal, a polgármester városi közgyűlésben mutatott magatartásával nem viselkedik felelős városvezetőként.
Tovább »

Az agresszív kismalac

2011. április 6., szerda · Hozzászólok

Be kell, hogy valljuk magunknak, kedves XXI. századi „Földlakók”, hogy bizony változnak az idők, és ezzel párhuzamosan a szerepek is kezdenek felcserélődni. Manapság a nők – előre is elnézést kérve a feministáktól – a háztartás helyett hatalmas cégeket vezetnek és olyan kemények, mint maga Chuck Norris.
Tovább »

Sok hűhó… Szegedért + FOTÓK

2011. február 26., szombat · 2 hozzászólás

szeged_tel_ho_it (06) Fesztiválváros a Tisza partján, a kultúra, az oktatás és a tudomány fellegvára, a művészetek mecénása, a mediterrán Szeged. Egyet is lehet érteni mindezzel, azonban az elmúlt napok időjárása jócskán rácáfolt a legutolsó jelzőre. Lehet, hogy ez zavarta meg a köz- és városi utakért felelős cégeket, bár mindegyiktől tavaly megnyugtató választ kaphattunk az akkor előttünk álló télre: felkészültünk. Igen, de mire is? Az elmúlt napok teljesítményére minden szegedi, sőt már a határon túl is egyetlen egy mondható el: sok hűhó Szegeden… semmiért!
Tovább »

Túladagolás, Tesco és a propaganda

2011. február 6., vasárnap · Hozzászólok

A homeopátiás túladagolós akcióval kapcsolatban jutott eszembe az áldott, független sajtó, és az őt karoló még függetlenebb szakik és civilek köre. És most csak szárazon, minden ilyen-olyan meggyőződést, berögzült ideológiát, tudományosan alátámasztott „tényt” mellékelve, csak úgy, hanyagul tekintettem a propagandára, ami nélkül – tudjuk mi azt nagyon – minden hasonló önigazolás-kényszer impotens marad.
Tovább »

Akik átláttak a felhőkön

2011. január 4., kedd · Hozzászólok

Ahogy arról portálunk egy szép, színes cikkben már beszámolt, kedden délelőtt jelentős mértékű napfogyatkozást figyelhettünk meg. Bár a híradások arról szóltak, hogy Szegeden valami tejfehér „sötétség” akadályozta a polgárokat abban, hogy e különleges szépségű égi jelenségben gyönyörködjenek, akadtak olyanok, akik sok éves meditációk és jógagyakorlatok miatt más dimenziókat is meg tudnak mozgatni, így nekik holmi felhőhab nem okozott akadályt (a Buddha-szint közelében állók még szobán keresztül is megpillanthatták a jelenséget).
Tovább »

Következő oldal »