Szórakozás

Napsugár a napfény városának bábszínházában

Napsugár a napfény városának bábszínházában

2008. szeptember 10., szerda
Napsugár a napfény városának bábszínházában

Dimitru Radu Popescu a Napsugár című darabjával kezdődik az évad a szegedi Kövér Béla Bábszínházban; a produkciót Adela Moldovan aradi rendezőnő állítja színpadra, és a tervező a krajovai Estatiu Gregorian lesz - mondta el az MTI-nek a szerdai évadnyitó társulati ülés kapcsán a társulat igazgatója.

Kövér László

hozzátette: ezzel párhuzamosan játsszák a Titkok Birodalmát, amit már az előző évadban is láthattak a kis nézők, de most egy újabb korcsoport számára dolgozták fel. November végén, december elején kerül a repertoárba párhuzamosan a Sampucli az irigy perselymalac és a Restmese című bábjáték. Mindkét darab bemutatója megtörtént már az előző évadban, de miután nem bérletes előadások voltak, csak kevés néző láthatta ezeket. Az évadban lesz még egy új bemutatónak számító felújítás is:

Hauff

Gólyakalifa című meséjét

Galkó Bence

rendezésében és átiratában viszik színre. A tervek közt szerepel egy szabadtéri előadás is a szegedi városháza udvarán. Mátyás király udvara címmel egy reneszánsz játékot mutatnak be a bábszínház művészei. A hamarosan elkészülő kamarateremben először a Telhetetlen hernyócska című játékot adják elő a tervek szerint január elején. Ebben a teremben egyébként más előadások is helyet kapnak majd. Már tárgyalások kezdődtek a Szabadkai Gyermekszínházi Fesztivál szervezőivel arról, hogy májusban néhány rendezvényt áthoznának Szegedre és a környező településekre. Ezen a fesztiválon egyébként idén szerepelt a szegedi bábszínház, ahol a Hamupipőke című előadásért színészi díjat hoztak haza. A napokban tisztázódnak a paraméterek, és indulhatnak a pályázatok - tette hozzá a direktor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.