Változatos műsorral készül a szegedi Kövér Béla Bábszínház

2017. szeptember 13., szerda · Hozzászólok

A művészek a következő hónapokban az iskolákba is ellátogatnak kamaszoknak szóló produkcióikkal. Változatos műsorral várja a közönséget a 2017-2018-as évadában a szegedi Kövér Béla Bábszínház – közölte Kövér László igazgató szerdán a Tisza-parti városban. Tovább »

A kulturális bizottság Kövér Lászlót javasolja a bábszínház vezetőjének (FRISSÍTVE)

2015. február 25., szerda · Egy hozzászólás

kulturalis_bizottsagi01kf

Nagy többséggel, hat igenszavazattal a jelenlegi igazgatót, Kövér Lászlót javasolta a kulturális bizottság a bábszínház élére. A végső döntést a közgyűlés hozza meg. Tovább »

Rapid randitól a flashmobig a bábszínházi világnapon

2014. március 20., csütörtök · Hozzászólok

halalian jo tortenet 2Több mint húsz településen mintegy negyven résztvevő bábszínház, független társulat, oktatási intézmény, csoport, szakmai szervezet ünnepli március 21-én a bábszínházi világnapot. Lesznek programok városi főtereken és könyvesboltokban, piacokon és tömegközlekedési eszközökön. Tovább »

Mazsola,Tádé és Manócska kalandjai Vásárhelyen

2013. november 15., péntek · Hozzászólok

mazsola_es_tade“Elkergetett a gazda, mert azt mondta, olyan kicsi vagyok, mint egy szem mazsola.”- keseregett a lusta, de annál falánkabb kisdisznó, akit a mezőn álló sütőtök lakója, Manócska fogadott be magához. Itt kezdődnek a kalandok, melyeken generációk nőttek és nőnek fel. November 17-én, vasárnap 11 órától a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közönsége is együtt izgulhat Mazsolával és Tádéval az Ametist Bábszínház előadásán. Tovább »

Színes nemzetközi paletta az idei Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztiválon

2013. május 21., kedd · Hozzászólok

babszinhaz06_gsOlasz bábjátékkal kezdődött el idén a május 21. és 26. között zajló Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztivál, az előadások a Kövér Béla Bábszínház termeiben, a záró produkció pedig a Szegedi Vadasparkban lesz látható.
Tovább »

Perui és brazil fellépők a szegedi bábfesztiválon

2011. május 15., vasárnap · Egy hozzászólás

Ismét megrendezik a Szeged – Szabadka Gyermekszínházi Fesztivált: a hétfőtől szombatig tartó rendezvénysorozatot a szegedi Kövér Béla Bábszínház a Szabadkai Nemzetközi Gyermekfesztivál igazgatóságával közösen hozza második alkalommal Szeged városába, ahová többek közt perui és brazil fellépőket is várnak.
Tovább »

Bábok a szegedi kultúra szolgálatában + HANG

2010. június 16., szerda · Hozzászólok

babszinhaz_it_17 A Kövér Béla Bábszínház 64. évadát zárta június 16-án délelőtt. A félórás ülésen szó volt egyebek közt az új „előadó-művészeti törvényről” és a külföldi előadásokról, valamint a Szeged-Szabadka Gyermekszínházi Fesztiválról is.
Tovább »

Bábszínház az egész világ… – egy gyerekszínház perspektívái

2010. április 18., vasárnap · Hozzászólok

babszinhaz_it_06 Mikor voltunk először színházban? Erre a kérdésre alighanem óvodás vagy kisiskoláskori élménnyel felelnénk legtöbben. A gyerekszínházaknak más feladatuk is van, mint a kőszínházaknak – vallja Kövér László, a szegedi Kövér Béla Bábszínház vezetője. A színházba járásra kellene szocializálnia a fiatalokat.
Tovább »

Kedd: „Ajándék” Pécsi Ildikótól

2009. december 7., hétfő · Hozzászólok

Az adventi ünnepvárás jegyében, új irodalmi összeállítással kedveskedik a szegedieknek Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja kedden a Somogyiban. A komolyzene kedvelőinek három hangversenyt is ajánlunk, és több helyszínen is előadásokkal várják a gyermekeket. Az IH-ban ismét Tiéd vagyok pont hu, folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, a Dóm téren továbbra is adventi műsorok. Az 56. Országos Amatőrfilmes Fesztivál díjnyertes filmjeit vetítik, illetve Mezei Máriára és Karády Katalinra emlékeznek a Közéleti Kávéházban, és Kumin Ferenc, a Köztársasági Elnöki Hivatal főosztályvezetője tart előadást a TIK-ben. Állítólag esős idő lesz kedden – igazán érdemes moziba menni, – este pedig lesz Dumaszínház és néhány hangulatos buli is.
Tovább »

Kedd: Az AIDS Világnapja

2009. november 30., hétfő · Hozzászólok

A József Attila Tanulmányi és Információs Központban kedden az AIDS Világnap alkalmából prevenciós előadásokkal és díjmentes HIV szűréssel várják az érdeklődőket. A Nagyszínházban Bohémélet, a bábszínház ismét a Pick Klubban vendégeskedik. Folytatódnak a Vántus István Kortárszenei Napok, lesz művészettörténet a Reökben, és Péter és Pán a könyvtárban. A Dóm Téri Advent programjában bálamuzsikák Apáról fiúra, a Millenniumi Klubban fotókiállítás nyílik. A Közéleti Kávéházban írók, énekesek. és egy festőművész mutatkozik be, és szó lesz a természetes gyógymódokról. A Nemzetiségek Házában Adventi előkészület, és magyar démonológia, még megnézhetnek néhány jó filmet a mozikban, és lesznek bulik is több műfajban.
Tovább »

Hétfő: Vántus István Kortárszenei Napok

2009. november 29., vasárnap · Hozzászólok

Hétfőtől megrendezik Szegeden a már hagyományos Vántus István Kortárszenei Napokat. A rendezvénysorozat a SZTE ZMK Fricsay teremben kamarahangversennyel kezdődik. A Nagyszínházban emlékkoncertet tartanak Szabó Mikós operaénekes emlékére, a bábszínház a Pick Klubban vendégeskedik. Folytatódnak a Dóm Téri Advent programjai, kiállítás nyílik a Somogyiban, ugyanitt a Zeneszerző és közönsége találkozó vendége Tóth Péter. Az SZTE programjai között lesz Egyetemi Vers- és Prózamondó Verseny, festménykiállítással egybekötött vásár, és gyertyás megemlékezés a Pécsi Tudományegyetemen történt tragikus esemény áldozatainak emlékére. Négy rendezvényre is invitál a Közéleti Kávéház, és ajánlunk két irodalmi estet is. Továbbra is érdemes moziba menni, – bőven van izgalmas néznivaló, – és néhány buli is lesz hétfő este.
Tovább »

Csütörtök: Balkán Hangja Fesztivál

2009. november 11., szerda · Egy hozzászólás

Csütörtökön kezdődik a Nemzetiségek Háza szervezésében a Balkán Hangja Fesztivál, amely egy igazi kisebbségi bemutató-sorozat lesz. A Nagyszínházban a Mezzo Operaverseny és Fesztiválon Marco Tutino: Vita, a Kisszínházban Háztűznéző, lesz Ifjúsági hangverseny, és játszik a bábszínház is. A Budapest Saxophone Quartet koncertjével folytatódik a X. Szegedi Kamarazenei Fesztivál, ismét lesz Mezzo közönségtalálkozó a Reökben, és ugyanitt emlékkiállítás nyílik. A Magyar Tudomány Ünnepén Szegedi IV. Jogtörténész Napok, “Pusztázó” Tanyakonferencia lesz a TIK-ben, a Somogyiban újabb színházi játék, Közéleti Kávéházban Egészség Bár, új filmeket vetítenek a mozik, és bulik is lesznek minden műfajban.
Tovább »

Szerda: X. Szegedi Kamarazenei Fesztivál

2009. november 10., kedd · Hozzászólok

Szerdán kezdődik az SzTE Zeneművészeti Főiskolai Karának rendezvénye a Szegedi Kamarazenei Fesztivál, amelynek koncertjei az SzTE Zeneművészeti Főiskolai Karának Fricsay Ferenc hangversenytermében lesznek. A Kisszínházban Háztűznéző, a bábszínház is várja a gyerekeket. A Belvárosi Moziban Ifjúsági hangverseny, folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, ha szerda, akkor Szabadegyetem és Reök Önképzőkör. A Közéleti Kávéház stílus-tanácsadásra, illetve zenés mulatságra invitál, és ne feledjék: holnap műsorváltozás a mozikban. Buliból mindenféle lesz: blues, táncház, tanító szakest és Márton-napi buli.
Tovább »

Kedd: Egy világpolgár ajándékai Szegednek

2009. november 9., hétfő · Hozzászólok

Egy világpolgár ajándékai Szegednek címmel kerülnek közönség elé Diczfalusy Egon professzor gyűjteményéből válogatott tárgyak a Móra Ferenc Múzeum kupolájában. A Nagyszínházban Mezzo Operaverseny és Fesztivál, a Kisszínházban Háztűznéző, a Belvárosi Moziban Ifjúsági hangverseny, és délelőtt játszik a bábszínház is. Folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben, három programot kínál gyermekeknek, illetve nyugdíjasoknak a Somogyi-könyvtár, és folytatódik a Magyar Tudomány ünnepe. A Közéleti Kávéházban emléktábla avatás, íróklub, hangfürdő és oxigén, könyvbemutató és koncert lesz a Millenniumi Kávéház és Klubban, és Hökkentő Nyílt Nap a TIK-ben. A moziban Világmegváltók, és néhány jó bulit is ajánlunk estére.
Tovább »

Hétfő: A szlovák filmművészet hete

2009. november 8., vasárnap · Hozzászólok

Szegeden hétfőtől egész héten A szlovák filmművészet hete.  A Nagyszínházban a Mezzo Operaverseny és Fesztiválon Bohuslav Martinu: Alexandre bis, és Maurice Ravel: Pásztoróra – két egyfelvonásos vígopera a Theater Biel Solothurn Bienne (Svájc) előadásai. A Szegedi Szimfonikus Zenekar közreműködésével a Belvárosi Moziban Ifjúsági hangverseny lesz, és játszik a bábszínház délelőtt. Az IH-ban kamaramusical: Tiéd vagyok pont hu,  folytatódik az Óriás-fejtörő a könyvtárban, és két ülés is lesz a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatban. Két érdekes programmal is várja a közönséget a Közéleti Kávéház, lesz Filmklub a Millenniumi Klubban Chaplinnel, próba nyelvvizsga a TIK-ben, mindenféle jó mozik, és a buli sem marad el…
Tovább »

Péntek: Festmények a Székelyföldről

2009. november 5., csütörtök · Hozzászólok

A Móra Ferenc Múzeumban pénteken lesz Zsögödi Nagy Imre festőművész emlékkiállításának megnyitója. A csíkszeredai Csíki Székely Múzeum gyűjteményéből válogatva kerül közönség elé a festőművész munkásságának mintegy 60 kiemelkedő darabja. A Nagyszínházban a Mezzo Operaverseny és Fesztiválon Richard Strauss: Ariadné Naxosban című operáját játsszák, a Kisszínházban A tévedések komédiája, és két előadást is tart a bábszínház. Újabb Mezzo közönségtalálkozó lesz a Reök Palotában, előadás és kiállítás a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozatban, és két érdekes beszélgetésre invitál a Közéleti Kávéház. A Nemzetiségek Házában Német kultúrest, a Grand Caféban folytatódik az El Kazovszkij szimpózium, jó filmeket vetítenek a mozikban, lesz táncház, Péterfy Bori koncert, és több más, izgalmas buli is péntek este.
Tovább »

Csütörtök: Jótékonysági hangverseny a Karolinában

2009. november 4., szerda · 4 hozzászólás

A Karolina Iskolában Gulyás Dénes operaénekes jótékonysági hangversenyt ad a szegedi Karolina Óvoda és Iskola javára. A Kisszínházban Háztűznéző, játszik a bábszínház, és két másik gyermekelőadást is ajánlunk. A Grand Caféban “A szerelem sivatagja” címmel El Kazovszkij szimpózium kezdődik, a Millenniumi Kávéházban a Blaskó Quartet koncertezik. Folytatódik a Magyar Tudomány Ünnepe, a Közéleti Kávéház vendége Papp Lajos szívsebész. A mozikban új filmeket vetítenek, és néhány buli is lesz este.
Tovább »

Szerda: Emlékezzünk 1956. november 4-re!

2009. november 3., kedd · Hozzászólok

A Dóm téren a Magyar Piéta 1956-os emlékmű előtt megemlékezést és koszorúzást szerveznek 1956. november 4. és a forradalomban elesett hősök emlékére, valamint az azt követően meghurcolt honfitársaink tiszteletére. A Nagyszínházban folytatódik a Mezzo Operaverseny és Fesztivál. A Kisszínházban Homo ludens, délelőtt a bábszínház is játszik. Az újszegedi Rendezvényházban Lükő Gábor folklorista születésének 100. évfordulója alkalmából rendeznek emlékkonferenciát. A Magyar Tudomány Ünnepe a hivatalos megnyitóval és több ünnepi üléssel folytatódik. Szerdán is menjenek moziba – csütörtökön műsorváltozás! – és a buli-választék sem rossz…
Tovább »

Kedd: Ismét Mezzo döntő Szegeden

2009. november 2., hétfő · Hozzászólok

Kedden kezdődik az idei Mezzo Operaverseny és Fesztivál döntő Szegeden. Ismét öt opera-produkció és 14 énekes küzdelme folyik a Szegedi Nemzeti Színházban, valamint a Mezzo Televízió és a Duna Televízió képernyőjén. Elsőként David Alanga: Egy halálraítélt utolsó napja című lélekdrámáját adják elő két felvonásban a Debreceni Csokonai Színház produkciójában. A Kisszínházban Háztűznéző, játszik a bábszínház is, és a Mezzo első közönségtalálkozója lesz a Reök Palotában. A hivatalos megnyitó csak szerdán lesz, ám a rendezvények már elkezdődtek a Magyar Tudomány Ünnepén, három programot is kínál a Közéleti Kávéház, a TIK-ben az Akadémia Kiadó kedvezményes vására nyílik, és a szláv démonológiáról tartanak előadást a Nemzetiségek Házában. Továbbra is ajánljuk a mozik műsorait, és buli is lesz kedd este.
Tovább »

Hétfő: Halottak Napja

2009. november 1., vasárnap · Hozzászólok

Hétfőn, Halottak napján este ünnepi hangverseny lesz a Dómban, Verdi Requiem-jét adják elő. A kedden kezdődő Mezzo operaversenyre kedvezményes áron kínál jegyet bérleteseknek a Filharmónia. Ismét lesz Light Magyar Mix a Reökben, játszik a bábszínház, folytatódik a Ferences Karizma beszélgetéssorozat Alsóvároson. Kiállítás nyílik a TIK-ben, temetőlátogatásra és beszélgetésre invitál a Közéleti Kávéház, ahol a vízről lesz szó. A Gyermekkönyvtár óriásjátékra hívja a kicsiket, a Meditáció Ösvényén járhatnak a Bibliotékában, és a hűvös őszi estén kiváló program a mozi.
Tovább »

Szerda: A lélek halhatatlanságáról

2009. október 27., kedd · Hozzászólok

Az embert ősidők óta izgató kérdésről, a lélekről, és annak halhatatlanságáról szól a szerdai filozófiai beszélgetés az Új Akropolisz Kulturális Egyesületben. A Kisszínházban Háztűznéző, az IH Rendezvényközpontban Tiéd vagyok pont hu?!, és délelőtt meg délután is játszik a bábszínház. Lesz Colorado Country Band koncert a Millenniumi Kávéházban, a Somogyi fiókkönyvtárában természetgyógyászati előadás, a Közéleti Kávéházban bemutatkozik az Impro Művészeti és Oktatási Egyesület. A Román filmhéten Weekend anyával, lesz néhány buli is, többek között görög táncház és Denevéres party…
Tovább »

Szerda: 200 éve született Felix Mendelssohn Bartholdy

2009. október 20., kedd · Hozzászólok

Felix Mendelssohn Bartholdy születésének 200. évfordulója alkalmából szervez emlékhangversenyt a Somogyi-könyvtár. A Nagyszínházban Orfeusz, Kisszínházban Csipkerózsika, a bábszínház két előadásra várja a gyerekeket. Sok színvonalas programot kínál az Őszi Kulturális Fesztivál, lesz koncert, irodalmi beszélgetés, fotókiállítás megnyitó, est a rockzene szerelmeseinek. Ha szerda, akkor Szabadegyetem, a moziban Vitamin, nagyon jó filmek, és lesz néhány buli is szerda este.
Tovább »

Kedd: Flash mob az erőszak ellen

2009. október 19., hétfő · Hozzászólok

Az erőszak ellen tiltakozik az ArtStab Kulturális Egyesület egy – lassan hagyományosnak nevezhető – őszi giga flash mob-bal a Klauzál téren kedd délután. A Nagyszínházban Orfeusz, a Kisszínházban Csipkerózsika, a Fogadalmi Templomban Csanádi László orgonaművész hangversenye. A Somogyi-könyvtárban Kettős ballada: Pápai Erika és Huzella Péter estje, az IH-ban Caveman Kálloy Molnár Péterrel, és gordonkaest lesz a Katolikus Ház dísztermében. A Millenniumi Klubban jelöletlen tömegsírokról beszél a vajdasági történész, a Közéleti Kávéházban Amatőr Alkotók Köre, és az alcsúti kastély sorsáról is hallhatunk, – ahogy a restaurátor látja. A Belvárosi Moziban Robbie Williams Live in HD, Világmegváltók Klub, és este két táncházban, lampionos esten, illetve koncerten szórakozhatnak a bulizni vágyók.
Tovább »

Hétfő: Ferenc, Isten embere

2009. október 18., vasárnap · Hozzászólok

A Nagyszínházban az Amacord társulat (Olaszország) és a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadását láthatjuk Ferenc, Isten embere címmel, amely Assisi Szent Ferenc megragadó életútját dolgozza fel zenében. Az Őszi Kulturális Fesztiválon – a teljesség igénye nélkül, – Benkó Dixieland Band, Radnóti-est, koncertek, irodalmi összeállítás, kiállítás. A Közéleti Kávéházban a repülésről és vérünk szerkezetéről hallhatunk, lesz videoklub, és beszélgetés a közösségről. A mozik kínálata is változatos, és aki bulizni vágyik, mehet tánciskolába, és lesz vetélkedős buli is hétfőn este.
Tovább »

Vasárnap: Vígopera – cseppet sem komolyan

2009. október 17., szombat · Hozzászólok

A Nagyszínházban vasárnap este az olasz Amacord társulat előadása – a Vígopera cseppet sem komolyan – igazi csemege operakedvelőknek, de olyanoknak is, akik most ismerkednek a műfajjal. Ugyanitt délelőtt Vizek zenéje – filharmóniai koncert, de komolyzenei hangverseny lesz az Új Zsinagógában, és a Millenniumi Kávéházban is. A Kisszínházban a tavalyi évadban bemutatott Hal a zacskóban, a bábszínház a kisóvodásokat várja vasárnap délelőtt. Az IH Rendezvényközpontban magyarnóta- és operett-délutánt rendeznek, és bőséges a mozik filmválasztéka is.
Tovább »

Szerda: Pécsi Ildikó estje a Somogyiban

2009. október 13., kedd · Hozzászólok

Pécsi Ildikó Kossuth-díjas színművész, a Halhatatlanok Társulata örökös tagja önálló estje lesz Bizalom címmel szerdán Somogyiban. A Nagyszínházban Orfeusz, a Kisszínházban Háztűznéző, a bábszínházban magyar népmesék. A Múzeumok Őszi Fesztiválján könyvbemutató, a Somogyi fiókkönyvtárakban is várják a közönséget beszélgetésre és főzőcskére, a TIK-ben állásbörze, irodalmi séta és Szabadegyetem. Az Őszi Kulturális Fesztiválon Cseh Tamás-emlékest – film és koncert, színház és Erasmus Napok. Ismét Reök Önképzőkör, három programot is ajánl a Közéleti Kávéház, a mozikban kiállítás, könyvbemutató – és persze érdekes filmek, lesz táncház, és néhány jó buli is.
Tovább »

Kedd: Színházi Nyílt Nap a Nemzeti Színházban

2009. október 12., hétfő · Hozzászólok

A Szegedi Nemzeti Színház kedden Színházi Nyílt Napot rendez egyetemi hallgatóknak, ahol bepillanthatnak a műhelytitkokba, lesz Guiness Rekordkísérlet, és sok más érdekes program. A Kisszínházban Háztűznéző, a bábszínház is játszik délelőtt, estére két hangversenyt is ajánlunk a komolyzene kedvelőinek. Szegedre látogat és új könyvéből felolvas Krasznahorkai László, a Nemzetiségek Házában a német démonológiáról hallhatunk előadást, lesz táncház, Petőfi Rádió Party, és különlegesen jó filmeket vetítenek a mozikban.
Tovább »

Vasárnap: Könyves Vasárnap a Somogyiban

2009. október 10., szombat · Hozzászólok

A Somogyi-könyvtárban vasárnap Könyves Vasárnapra várják a családokat, vetélkedővel, kiállítással, és az idősebbeknek kiírt novellapályázat ünnepélyes eredményhirdetésével. A Nagyszínházban Orfeusz az alvilágban, a Kisszínházban Háztűznéző, és vasárnap délelőtt a bábszínház is várja a gyerekeket. Két hangversenyt és színielőadást kínál az Őszi Kulturális Fesztivál, koncert és Metanoia-előadás lesz a Kultúrcsempész Sínbusz-fesztiválon, a Közéleti Kávéházban pedig az erőszakmentes kommunikációról beszélgetnek. Családi napot rendeznek az IH-ban is, és – bár a buli vasárnap elmarad, – a mozik parádés kínálata kárpótol: többek között Kurosawa, Tarantino, Almodóvar és Gárdos Péter filmjei közül választhatnak.
Tovább »

Szerda: Országos Könyvtári Napok a Somogyiban

2009. október 6., kedd · Hozzászólok

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat keretében főzőcskézős-süteményes napot tartanak szerdán a Somogyi-könyvtárban. Kazinczy-emlékév kapcsán Árpás Károly tanár rendhagyó irodalomórát az Odesszai fiókkönyvtárban, és folytatódik a Somogyi-könyvtár és a Szegedi Nemzeti Színház közös játéka. Szerda délelőtt is játszik a bábszínház, az Őszi Kulturális Fesztivál a szokásosnál is több programmal várja az érdeklődőket, és kultúra, politika és Bolívia – ezek a Közéleti Kávéház témái. A Belvárosi moziban Vizipók minden mennyiségben, a Grand Caféban Vitamin, a Nemzetiségek Házában görög táncház, és két jó egyetemi buli is lesz szerda este.
Tovább »

Kedd: Az Aradi Vértanúk Napja

2009. október 5., hétfő · Hozzászólok

Két olyan előadást is ajánlunk kedden, amellyel az aradi tizenhárom vértanú előtt tisztelegnek, haláluk 160. évfordulóján. Az 1849. október 6-án kivégzett tábornokok a magyar szabadságért áldozták életüket. Előttük hajtanak fejet a Közéleti Kávéház és az Őszi Kulturális Fesztivál egy-egy rendezvényén. A Szegedi Nemzeti Színházban filharmóniai koncert lesz, a Régi Zsinagógában rendhagyó táncelőadás, és a bábszínház is várja a gyermekeket. Az Őszi Kulturális Fesztivál egyébként kedden is tartalmas programokat ajánl, elkezdődik a II. Kultúrcsempész Sínbusz-fesztivál  Szeged és Szabadka közös rendezésében, internet klub lesz nagyiknak a Somogyiban, az Új Zsinagógában is koncert várja az érdeklődőket. Kedden is érdemes moziba menni, lesz Dumaszínház, és a buli sem marad el.
Tovább »

Szombat-vasárnap: Kerek istenfája a múzeumban

2009. október 2., péntek · Hozzászólok

Csongrád megye tanyavilága őszi hangulatban elevenedik meg a Móra Ferenc Múzeumban szombaton. A szüreti hangulathoz illeszkedik egy néprajzi jellegű alkalmi kamarakiállítás, amely szemlélteti a borkészítés folyamatát és tradicionális eszközeit. A Nagyszínházban szombat este Faust elkárhozása, a bábszínház vasárnap várja a kicsiket. Világvallások képviselői beszélgetnek a világválságról a B-612 Kulturális Műhelyben, és hétvégén végig változatos programokat kínál a Szegedi Paprika Fesztivál. Az Őszi Kulturális Fesztivál három rendezvényre is várja a közönséget, és Családi Ragadozónap lesz a Vadasparkban. Hétvégén is érdemes moziba menni, és jó bulik közül válogathatunk szombat este.
Tovább »

Szerda: Marica grófnő az IH-ban

2009. szeptember 29., kedd · Hozzászólok

Az IH Rendezvényközpontban Kálmán Imre: Marica grófnő című nagyoperettjét játsszák parádés szereposztásban, a Régi Zsinagógában a Szegedi Focus Műhely előadását láthatja a közönség, a bábszínház is várja a kicsiket. Ha szerda, akkor Szabadegyetem – ezúttal két előadóval, koncertet és folyóirat-bemutatót kínál az Őszi Kulturális Fesztivál és könyvbemutatót a Közéleti Kávéház. A Reökben lesz Önképzőkör, több gyermekprogramot is ajánlunk, kezdődnek az Egyetemi Bornapok az ECO Parkban, és kiderül: a 10 éves GTK valóban az ország legvidámabb kara? A Belvárosi moziban, a Film klubban az autista Ben történetét láthatják, utána beszélgetés az autizmusról. Lesz táncház, és még néhány jó buli is szerda este.
Tovább »

Kedd: 14. Őszi Kulturális Fesztivál

2009. szeptember 28., hétfő · Hozzászólok

Hivatalosan csak csütörtökön kezdődik a 14. Őszi Kulturális Fesztivál, de kedden már részt vehetünk az első rendezvényen, a Triangle együttes koncertjén. A bábszínházban kedden is várják a kicsiket és nagyokat, és a nyári szünet után folytatódik Nátyi Róbert művészettörténeti előadás-sorozata a Reökben az európai művészet történetéről. A Közéleti Kávéházban a Habsburg-ház történetéről beszélgetnek, és folytatódik az Állatok Hete a Szegedi Vadasparkban. A moziban még látható a Megtört ölelések, a spanyol filmszakma fenegyerekének, Pedro Almodóvarnak legújabb filmje, pókerversenyt rendeznek a JATE Klubban, és lesz néhány jó buli is kedden este.
Tovább »

Következő oldal »