„Gyalogolni jó” – négy szegedi településrész túrával ünnepli a Föld Napját

2017. április 21., péntek · Hozzászólok

negy_telepules_turaja_sajttaj002kf

Hattyast, Szentmihályt, Gyálarétet és Kecskéstelepet felölelő, több mint tizenöt kilométeres gyalogtúrát tartanak szombaton a Föld Napja alkalmából, és újrahasznosított tárgyakból nyílik kiállítás Szentmihályon. Tovább »

Sikeres volt a gyálaréti jótékonysági est – folytatódik a gyűjtés a gázrobbanás sérültjeiért

2017. február 12., vasárnap · 18 hozzászólás

jotekonysagi_est_gyalaret31_gs

Újabb több mint 143 ezer forint gyűlt össze a januári tragédia túlélői számára, de február végig még folytatódik a gyűjtés, továbbra is lehet adakozni. Tovább »

Gyálaréti megemlékezés a doni hősökről + FOTÓK

2017. január 15., vasárnap · 11 hozzászólás

megemlekezes_a_doni_aldozatokra_gyalaret13_gs

A Gyálaréti Egyesület szervezésében koszorúzással és történelmi előadással emlékeztek meg a városrész lakói a doni áttörés során elesett több tízezer magyar katonáról. Az eseményen Molnár Lászlóné, a civil szervezet vezetője rövid emlékező beszédet mondott, majd Miklós Péter történész, a hódmezővásárhelyi Emlékpont vezetője, a Csongrád Megyei Közgyűlés kereszténydemokrata tagja tartott előadást. Tovább »

Akár jövőre megkezdődhet a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációja

2016. december 14., szerda · 3 hozzászólás

holt_tisza002kf

Támogatja a kormány, így 2,9 milliárd forintból megvalósul a gyálai Holt-Tisza Feketevíznek nevezett szakaszának rehabilitációja uniós és hazai forrásból – jelentette be B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő, megyei fejlesztési biztos. Kozák Péter, az ATIVIZIG vezetője közölte, a két évig tartó kivitelezés akár már jövőre elkezdődhet. Tovább »

Kopjafát avattak Gyálaréten a forradalom évfordulóján + FOTÓK

2016. október 23., vasárnap · Hozzászólok

gyalaret_unnepseg025kf

Összefogással őrizni hitünket, történelmünket, magyarságtudatunkat, szép magyar nyelvünket – Recskó Béla zentai fafaragó utat mutat a gyálaréti közösségnek. Tovább »

Ivóvízhálózat-tisztítás Klebelsberg-telep, Kecskéstelep, Gyálarét, Tompasziget és Szentmihály területén

2016. szeptember 15., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Vízmű Zrt. ivóvízhálózat-tisztítást végez szeptember 19. és 23. között Klebelsberg-telep, Kecskéstelep, Gyálarét, Tompasziget és Szentmihály területén.
Tovább »

Nemcsak egy szerszámos kamráért, hanem több száz kiskertesért menne perre Rozália

2016. március 23., szerda · 25 hozzászólás

gal_rozalia001kf

Hiába van öt százalék alatt a beépítettség gyálaréti kiskertjében, mégis egy másik előírás miatt bontani kell két épülete közül az egyiket. Ha kell, akkor próbapert indít a kiskertesek érdekvédő szervezetének támogatásával. Tovább »

Sikeres az aláírásgyűjtés – a klebelsbergtelepiek egy emberként állnak ki a Holt-Tisza rehabilitációjáért!

2016. február 17., szerda · 18 hozzászólás

holt_tisza

Napokon belül befejeződik a Holt-Tisza rehabilitációjáért januárban indított aláírásgyűjtés Klebelsbergtelepen, ahol a lakosság 96%-a szignózta a dokumentumot, de Kecskést és Gyálarétet is végigjárják – tájékoztatott Nógrádi Tibor. A kezdeményezés célja, hogy a Feketevíznek is nevezett, erősen szennyezett vízfelület rehabilitációja megtörténjen, amire nagyjából kétmilliárd forintra van szükség. Tovább »

Szegedi Jobbik: Ismét megjelentek a migránsok Szeged-Gyálarétnél

2016. január 26., kedd · 8 hozzászólás

jobbik_sajttaj001kf

A Magyarország területén jogszerűen tartózkodó bevándorlókkal kapcsolatban egyre több lakossági jelzés érkezik a szegedi Jobbikhoz. Tóth Péter sajtótájékoztatóján közölte, pártjuk eddig sem fogadta el a nyitott befogadóállomások létét, és szeretné tudni, miként kerülnek Szegedre, hiszen tavaly nem lehetett a legálisan itt tartózkodókkal találkozni. Arról is beszámolt, hogy Szeged-Gyálarét térségében ismét megjelentek az illegális migránsok. Tovább »

Aláírásgyűjtés a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációjáért (FRISSÍTVE)

2016. január 8., péntek · 9 hozzászólás

nogradi_tibor_sajttaj002kf
Kétmilliárd forint szükséges a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációjához, a Feketevíznek is nevezett, erősen szennyezett terület megmentéséért három civil szervezett indított aláírásgyűjtést – jelentette be Nógrádi Tibor, a Fidesz szegedi elnöke sajtótájékoztatóján. Elhangzott, a holtág kiváló tenyészhelye a szúnyogoknak, s az általuk terjesztett szívférgesség terjedése is sürgetővé teszi a terület rehabilitációját. Tovább »

Új lendületet vett a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációja + FOTÓK

2015. október 17., szombat · 12 hozzászólás

BC5K0309

Szeged városának kötelessége mindent megtenni, hogy orvosolja az általa okozott károkat – közölte Nógrádi Tibor a gyálaréti Holt-Tisza rehabilitációjáról tartott lakossági fórumon. A klebelsbergtelepi Összefogás Házában B. Nagy László fejlesztési biztos egy politikai pártálláson felülemelkedő összefogás fontosságát hangsúlyozta, s ígéretet tett arra, hogy minden követ megmozgat annak érdekében, hogy a 2020-ig tartó uniós fejlesztési ciklusban megvalósuljon a kétmilliárdos beruházás. Tovább »

Nyárbúcsúztatót tartanak Gyálaréten

2015. szeptember 1., kedd · 3 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

Szeptember 12-én, szombaton tizenhatodik alkalommal tartanak Nyárbúcsúztató falunapot Gyálaréten, a Művelődési Centrumban, Nógrádi Tibor önkormányzati képviselő támogatásával. Tovább »

Nógrádi a migrációról: Botka cserbenhagyta a szegedi lakosságot

2015. augusztus 13., csütörtök · 40 hozzászólás

nogradi_tibor_sajtaj02_gs

Az embercsempészet elleni hatékonyabb fellépést sürgetik a szegedi külterületi, kiskertes övezetekben élők. A körzet képviselője, Nógrádi Tibor állandó rendőrségi ellenőrző pont felállítását és egy dűlőút ideiglenes lezárását is javasolja, hogy elvágják a bűnbandák fő közlekedési útvonalát. Tovább »

Emberölési kísérlet miatt előzetesben a gyálaréti késelő

2015. augusztus 8., szombat · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság pénteken nem jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt kedden vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása szeptember 7-ig tart.
Tovább »

Szegedi Jobbik: Ki őrzi a határt a Tiszán? + FOTÓK

2015. július 17., péntek · 5 hozzászólás

migransok99_gs

Megoldást kell találni a vízi határszakaszok őrzésére is – mondta Tóth Péter, a Jobbik szegedi elnöke Gyálaréten, a Tisza partján tartott sajtótájékoztatóján. Az ártéri erdő most is tele van illegális migránsokkal, ottjártunkkor mintegy harminc főt tereltek ki polgárőrök segítségével a területről. Tovább »

Labdarúgás: tovább üldözi a Szőreget az Üllés + FOTÓK

2015. június 7., vasárnap · Hozzászólok

ulles_gyalaret74_gs

Magabiztosan gyűjtötte be a fontos három pontot az Üllés a Gyálarét elleni vasárnapi bajnokin, így az utolsó fordulóra marad a döntés a bajnoki címet illetően a megyekettőben. Tovább »

Dagad a gyálaréti focibotrány: a Sport és Fürdők szerint játékra alkalmas volt a pálya, a szövetség szerint csak a játékvezető dönthet

2015. május 18., hétfő · 27 hozzászólás

gyalareti_palya09_gs

Vasárnap elmaradt a Gyálarét-Zsombó megyei másodosztályú bajnoki, mivel a pályát játékra alkalmatlannak minősítette a játékvezető, így hiába állt játékra készen a két csapat, mégsem játszották le soros bajnokijukat. A pálya fenntartója, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója szerint játékra alkalmas volt a pálya. A megyei igazgatóság szerint azonban ezt csakis a játékvezetőnek van joga eldönteni! Tovább »

Labdarúgás: botrány Gyálaréten – elhanyagolt pálya, elmaradt mérkőzések + FOTÓK

2015. május 17., vasárnap · 34 hozzászólás

gyalareti_palya09_gs

A Szegedi Sport és Fürdők Kft. nem hozta játékra alkalmas állapotba a gyálaréti pályát, így nem lehetett lejátszani a Gyálarét – Zsombó megye II-es bajnokit vasárnap. Tovább »

Szegedi részönkormányzatok: Botka az ajánlások erősorrendjét veszi alapul

2015. február 11., szerda · 3 hozzászólás

szeged_varoshaza_tavasz08_gs

Botka László az egyes részönkormányzati tagjelöltek közül a legtöbb ajánlást begyűjtöttek megválasztására tesz javaslatot – adta hírül Vécsey Ágnes, a Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinet sajtófőnöke.
Tovább »

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása Szeged több pontján

2015. február 6., péntek · Hozzászólok

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. február 9-13. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez a Baktói kiskertek, Gyálarét, Dorozsma és az Iparváros területén. Tovább »

Hétfőtől folytatódik az ivóvízhálózat tisztítása a Baktói kiskertekben és Gyálaréten

2015. január 30., péntek · Hozzászólok

A „Szeged-Algyő” Ivóvízminőség-javító projekt keretében 2015. február 2-6. között az „AB Szeged 2013” Konzorcium, az AQUAPLUS Kft. és a Bern Zrt. ivóvízhálózat tisztítási munkákat végez a Baktói kiskertek és Gyálarét területén. Tovább »

Részönkormányzatok Szegeden – kijelölték a javaslattétel dátumait

2015. január 27., kedd · 10 hozzászólás

szentmihalytelek_testulet_valasztas06_gs

Megjelent az önkormányzat hirdetménye, így Tápé, Szőreg, Kiskundorozsma és Gyálarét lakosai hamarosan javaslatokat tehetnek a településrészi önkormányzat tagjaira. A szentmihályiak a baloldali többség döntése értelmében azonban nem alakíthatnak részönkormányzatot ebben a ciklusban. Tovább »

Gyálarét támogatóit köszöntötte a helyi közösség + FOTÓK

2015. január 24., szombat · 4 hozzászólás

gyalaret_kituntatesek25_gsMár nyolcadik alkalommal rendezett díjátadóval egybekötött kulturális estet a gyálaréti Móricz Zsigmond Művelődési Ház. A Magyar Kultúra Napjára szervezett ünnepségen kiosztották a Gyálarét kultúrájáért, valamint a Gyálarét Mecénása elismeréseket.
Tovább »

Gyálaréti falunap Lúdvári Vénusszal és focival + FOTÓK

2014. szeptember 7., vasárnap · 6 hozzászólás

csaladi_nap_gyalaret06_gs

A Lúdvári Vénusz termékenységi szoborról szóló tájékoztató fogadta a gyálaréti falunapra érkezőket a művelődési centrumnál, ahol kiállításra invitálták a helybélieket, továbbá koncerttel és sportprogramokkal készültek a szervezők. Tovább »

Következő oldal »