Szeged

Ismét Minősített címet nyert a Somogyi-könyvtár

Ismét Minősített címet nyert a Somogyi-könyvtár

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. január 23., kedd
Ismét Minősített címet nyert a Somogyi-könyvtár

Másodjára nyerte el a Minősített Könyvtári Címet a szegedi Somogyi-könyvtár – közölte az intézmény.

 

 

A Kulturális és Innovációs Minisztérium idén is díjazta a kiemelkedő színvonalú munkát végző könyvtárakat és könyvtári tevékenységet végző szervezeteket.

A Somogyi-könyvtár 2023-ban újra, immár második alkalommal pályázta meg és nyerte el a Minősített Könyvtár Címet.

Az elismerést a magyar kultúra napján vette át Pannonhalmán vette át Sikaláné Sánta Ildikó igazgató és Binszki József, Szeged várospolitikai alpolgármestere. 

A Minősített Könyvtári Cím azt a magas színvonalú szakmai munkát ismeri el és jutalmazza, melyet a könyvtár 140 esztendős dicső múltjára alapozva immár több mint két évtizede a minőségirányítás elvei mentén végez.

Ideiglenes elhelyezések után kétszer is épült új otthon a könyvtár számára. 1897-ben a millennium tiszteletére készült el a Közművelődési Palota, amelyben 1984-ig működött (egy ideig a múzeummal megosztva) a Somogyi-könyvtár. Nagy változást jelentett a könyvtár életében az 1984. június 6-án átadott Dóm téri, új könyvtárépület. A könyvtár épület-szintenként más-más, elkülönült funkciójú szolgáltatásokkal várja az olvasókat.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.